Najważniejsze jest śniadanie W okresie takim jak...
Wszyscy rodzice z pewnością wiedzą, że cukier powoduje przybieranie na wadze. Najbardziej zdradliwy jest ten w słodyczach, a dzieciom ciężko im się...
Przetwory to dobry pomysł na zróżnicowanie swojej diety w zimę, kiedy większość świeżych owoców i warzyw jest niedostępna, lub po prostu niesmaczna....
Twój tata, mąż, czy partner jest łasuchem? Dzień ojca jest wyjątkowym świętem zarówno dla tatusia, jak i dziecka. Ważne żeby ta dwójka czuła się w tym dniu jakoś szczególnie. Dlatego mamy dla...
Prezentujemy zarówno proste i klasyczne przepisy, jak i nieco szalonych receptur. Naszym pomysłem na upalne dni są lody domowe. Przepis pierwszy uda się nawet dziecku. Kolejne...
Śniadanie wielkanocne wyczekiwane przez cały okres postu, może zaskoczyć doskonałym smakiem, a także swoim efektownym wyglądem. Prezentujemy...
Rabarbar jest przydatny w kuchni tylko wiosną, właściwie do końca czerwca, bo potem wyroby stają się gorzkie i niesmaczne. W pozostałej części roku można się cieszyć rabarbarowymi przetworami,...
Zupę z botwinki przygotowuje się wiosną, kiedy liście buraka są miękkie i delikatne, a korzeń jest jeszcze mały. Wówczas liście botwiny mają najwięcej smaku i aromatu.
Podajemy propozycje trzech ciast, którymi z pewnością zachwycicie swoich gości i rodzinę. Tanie ciasta - przepisy w dodatku są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Będą świetnym dodatkiem do herbaty bądź...
Pączki pieczone choć nie smakują jak tradycyjne pączki są bardziej...
Matematyka, fizyka, polski, a na koniec jeszcze lekcja wf-u. Po szkole dodatkowy angielski, kurs gry na pianinie lub zajęcia sportowe – często tak wygląda dzień naszego dziecka. Trzeba sporo energii, by przetrwać intensywny plan zajęć.
Piknik to doskonały pomysł na letni i wczesnojesienny dzień z rodziną. Wspólny czas na świeżym powietrzu nie tylko umacnia rodzinne więzi i pozwala naładować akumulatory przed kolejnymi pełnymi wyzwań dniami, ale także jest doskonałą okazją...
Celiakia jest chorobą, w efekcie, której dochodzi do uszkodzenia kosmków jelitowych i prowadzi do zaburzenia wchłaniania substancji odżywczych. Zasadniczo choroba polega na nietolerancji glutenu – białka znajdującego się w zbożach. Niekiedy...
1. Ser i serwatka Przestudzone mleko przelej na sito i poczekaj, aż odcieknie serwatka. Twarożek przełóż na bawełnianą serwetkę, odciśnij. Serwatki nie wylewaj - dodaj ją np. do koktajlu. 2. Biała kiełbasa Zanim ją ugotujesz, nakłuj...
Zakończony właśnie konkurs Danone „Dobre nawyki – sekretne triki polskich mam” (https://rodzice.familie.pl/artykul/Konkurs-Dobre-nawyki-sekretne-triki-polskich-mam,5890,1.html)...
Nadwaga jest już chorobą naszych czasów. Coraz więcej, nie tylko osób dorosłych, ale także dzieci „nosi z sobą” nadmiar kilogramów. Najśmieszniejszy jest jednak fakt, że my wszyscy dokładnie wiemy, z czego...