Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Kasia P. 2015-08-13 12:49:10
Zdj. SYS @ mat. promocyjne
Smak dzieciństwa
Racuchy to jedno z ulubionych dań każdego dziecka. Pieczołowicie przygotowywane przez nasze babcie i mamy, znikały z talerzy w kilka chwil. Podawane z różnymi dodatkami w zależności od regionu, cieszyły i nadal cieszą się niezwykłą popularnością. Słodkie, puszyste i przede wszystkim smaczne – za to kochamy racuchy. Ich przygotowanie pochłania jednak sporo czasu. Co zrobić, gdy nie posiadamy go zbyt wiele, a mamy ochotę na coś słodkiego? Dla wszystkich zapracowanych wielbicieli racuchów idealnym rozwiązaniem będą te z serii Dania Babci Zosi. Pyszne, smaczne i gotowe w zaledwie 10 minut. Przygotowując racuchy z serii Dania Babci Zosi zamiast drożdży stosujemy wodę gazowaną. Dzięki temu, czas przyrządzenia przysmaku jest o wiele krótszy a efekty takie same, jak przy zastosowaniu drożdży. Teraz będziemy mogli odtworzyć smaki dzieciństwa w klika chwil.
Pierwszą słodką propozycją Babci Zosi są racuchy klasyczne, przywodzące na myśl smak dzieciństwa. Aby je przygotować, potrzebna będzie woda gazowana oraz olej lub masło klarowane. Wystarczy zawartość torebki wsypać do naczynia i dodawać stopniowo 180 ml wody, aż uzyskamy gładką konsystencję. Potem możemy już śmiało smażyć racuchy. Po usmażeniu warto odłożyć je na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Gotowe racuchy podajemy z konfiturą, cukrem pudrem lub owocami. Jeśli chcemy urozmaicić ich smak, możemy dodać do masy cynamon, cukier waniliowy i starte jabłko.
W poszukiwaniu nowych smaków
Dla osób, które szukają nowych, ciekawych smaków idealną propozycją będą racuchy z żurawiną. Owoc ten bogaty w witaminy i błonnik, nie tylko wzbogaca smak potraw, ale ma także właściwości lecznicze. Racuchy przygotowujemy podobnie, jak te klasyczne, tylko do ciasta dodajemy suszoną żurawinę, którą znajdziemy w opakowaniu. Smażymy racuchy i podajemy z cukrem pudrem lub śmietaną. Jeśli chcemy dodatkowo wzbogacić smak naszych racuchów, możemy dodać do masy wiórki kokosowe. Wówczas po usmażeniu będą idealnie smakowały z konfiturą morelową bądź jagodową.
Dla zapracowanych mam i nie tylko
Racuchy z serii Dania Babci Zosi, to idealna propozycja na obiad dla wszystkich zapracowanych zwolenników słodkości. Racuchy zachwycą każde dziecko, a mamom nie zabiorą zbyt wiele czasu na przygotowanie. Wystarczą racuchy klasyczne i pomidorowa z ryżem i obiad gotowy. Delikatna i lekka pomidorowa z ryżem podawana z łyżką śmietany i świeżą bazylią przypadnie do gustu każdemu dziecku. Z kolei delikatne i puszyste racuchy klasyczne ze świeżymi owocami znakomicie będą pasowały na drugie danie.
Zdj. SYS @ mat.promocyjne
ZUPA
RACUCHY
Przygotowanie
ZUPA:
Zupę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy jest gotowa podajemy gorącą, z dodatkiem świeżo posiekanej bazylii.
RACUCHY:
Racuchy przygotowujemy i smażymy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy gorące z dodatkiem kwaśnej śmietany i owoców sezonowych.
dagmaruffka 2015.08.19 09:44
Aż głodna się zrobiłam :) Muszą byc przepyszne !
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.