Opublikowany przez: Kasia P. 2014-06-22 15:45:43
Autor zdjęcia/źródło: valeria_aksakova / Freepik
Twój tata, mąż, czy partner jest łasuchem? Dzień ojca jest wyjątkowym świętem zarówno dla tatusia, jak i dziecka. Ważne żeby ta dwójka czuła się w tym dniu jakoś szczególnie. Dlatego mamy dla Was pomysł. Niech na stole zagości odświętne ciasto! Prezentujemy najlepsze, sprawdzone przepisy naszych czytelniczek!
Wszystkim czytelniczkom, które zamieściły swoje przepisy, dziękujemy za inspirację i z radością polecamy Wasze wypieki. Zapraszamy do rodzinnego pieczenia i delktowania się niebywałymi, wakacyjnymi pysznościami. Przede wszystkim ojcom życzymy dziś SMACZNEGO!
TOP 1 - PRZEPIS Anka Ka - ka
Pożegnanie lata
Składniki:
1 Galaretka o smaku owoców leśnych
1 Galaretka o smaku kiwi
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 Galaretka o smaku brzoskwiniowym
1 paczka biszkoptów okrągłych
0,5 l jagód
2 serki homogenizowane 400 ml
2 l gorącej wody
200 g truskawek
Sposób przyrządzenia:
Na dnie okrągłej blachy układamy biszkopty. Do garnka dodajemy dwie szklanki gorącej wody, w której należy rozmieszać galaretkę o smaku leśnych owoców, odstawić do ostudzenia. Do tężejącej galaretki dodajemy najpierw jeden serek homogenizowany, dokładnie go rozmieszać, dodać jagody i lekko przemieszać a następnie masę przelać na biszkopty. Wstawić do lodówki. W kolejnym garnku rozmieszać z 2 szkl. wody zieloną galaretkę (o smaku kiwi), odstawić do ostudzenia. Tężejącą galaretkę przelać na masę jagodową. Wstawić do lodówki. W garnku rozmieszać dwie szklanki gorącej wody z galaretkę brzoskwiniową, odstawić do ostudzenia; do tężejącej galaretki dodać kolejny serek homogenizowany, dokładnie rozmieszać i przelać na zieloną galaretkę. Wstawić do lodówki. Truskawkową galaretkę rozmieszać z dwoma szklankami gorącej wody, ostudzić, truskawki ułożyć na serniku (ja użyłam mrożonych truskawek - od razu ułożyłam je na serniku, nie rozmrażałam ich) zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki. Smacznego.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.