Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-06-03 16:01:08
Na przekór rutynie
Marka LACTIMA to wyspecjalizowany producent serów topionych, który jakość i rodzaj produktów dostosowuje do wymagań swoich klientów. Świadczą
o tym wdrażane przez firmę innowacyjne rozwiązania
i regularnie pojawiające się nowości. Stworzone
z myślą o aktualnych trendach kulinarnych Sosy serowe marki LACTIMA: Sos serowy z ziołami włoskimi oraz Sos serowy pikantny sprawią, że każda potrawa w kilka chwil nabierze prawdziwie głębokiego aromatu. Nie od dziś bowiem wiadomo, że kluczem do smacznego posiłku są starannie dobrane dodatki. Apetyczne Sosy z linii Serowe Inspiracje marki LACTIMA dodadzą charakteru przekąskom takim jak meksykańskie nachos, japońska tempura, włoskie grissini, a także klasycznym chipsom i paluszkom. Ponadto czerpiąc inspiracje z Sosów serowych marki LACTIMA podkreślimy smak sezonowych potraw z grilla, począwszy od kiełbasek, żeberek, karkówki oraz ryb, a na szaszłykach i zapiekanych warzywach skończywszy.
Smacznie i zdrowo
Dużym zainteresowaniem wśród pasjonatów gotowania cieszy się kuchnia śródziemnomorska, oparta na takich specjałach jak: owoce morza, świeże warzywa i przede wszystkim sery. Urozmaicenie dań stanowią mieszanki lokalnych przypraw, które dodają wyrazistości i głębi serwowanym potrawom. Ciekawą propozycją inspirowaną południowymi smakami jest Śródziemnomorski mix warzyw, wzbogacony esencjonalnym Sosem serowym pikantnym marki LACTIMA.
Śródziemnomorski mix warzyw:
Składniki:
Wykonanie:
Cukinię pokroić w krążki i podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać paprykę i dusić pod przykryciem kilka minut. Doprawić przyprawą chicken masala, dołożyć seler, przykryć i pozostawić na ogniu jeszcze chwilę. Dodać brokuł i Sos serowy pikantny marki LACTIMA, całość wymieszać i przełożyć do brytfanny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć półgęsek, poszatkowane pomidory suszone
i groszek. W nagrzanym wcześniej do 200oC piekarniku całość zapiekać pod przykryciem przez ok. pół godziny, aż warzywa lekko się zarumienią. Bezpośrednio przed podaniem porcję posypać parmezanem, pietruszką i prażonymi ziarnami oraz skropić winegretem.
fot. LACTIMA
Szybko i pomysłowo
Producent serów topionych LACTIMA oferuje produkty o niezwykle szerokim zastosowaniu. Sosy serowe idealnie skomponują się z domowymi burgerami, pomogą także w prosty sposób przygotować efektowne menu koktajlowe. Stanowić będą wyśmienitą bazę dla treściwych dressingów, dopełnią recepturę wszelkich dań mięsnych i makaronów.
Najnowsza propozycja marki LACTIMA, Sos serowy zioła włoskie, jest jednym z głównych składników potrawy penne con pesto alla genovese, dzięki której danie zyska oryginalne, kremowe oblicze.
Penne con pesto alla genovese:
Składniki:
Wykonanie:
Makaron penne ugotować al dente z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzić, przelać zimną wodą
i wymieszać z pesto. Dodać Sos serowy zioła włoskie marki LACTIMA i doprawić do smaku. Porcje nałożyć na talerze, posypać parmezanem i listkami świeżej bazylii.
fot. LACTIMA
Ze względu na wszechstronne zastosowanie oraz łatwość i szybkość podania, Sosy serowe z linii Serowe Inspiracje marki LACTIMA doskonale sprawdzają się w trakcie letnich aktywności – na piknikach, wycieczkach czy spotkaniach towarzyskich na świeżym powietrzu. To hit sezonu, stanowiący wyśmienity dodatek do potraw obiadowych, dzięki czemu gościć będzie w naszej kuchni przez cały rok. W prosty sposób dopełni smak najpopularniejszych dań stając się źródłem wielu kulinarnych inspiracji.
Partnerem artykułu jest:
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.