Olejki eteryczne stosowane są w aromaterapii nie tylko ze względu na ich przyjemny zapach, ale przede wszystkim z powodu ich właściwości leczniczych. Uzyskuje się je ze świeżych bądź suszonych...
Zupy dietetyczne to świetne rozwiązanie nie tylko dla ludzi po ciężkich operacjach, lecz także dla wszystkich tych, którzy chcą rozgrzać...
Wybraliśmy ryby, które są smaczne, a dodatkowo mniej tłuste i mniej ościste niż karp, dzięki czemu mogą je jeść także dzieci, osoby będące na diecie oraz kobiety w ciąży, dla których dawka Omega-3 jest bardzo ważna. Karpia możemy zastąpić np. pstrągiem. Jest on rybą słodkowodną, która zawiera...
W wigilijny wieczór na żadnym stole nie zabraknie tej ryby. Śledź jest bowiem najpopularniejszą rybą, którą można przyrządzić na bardzo wiele sposobów. Może być podany na słono i słodko, z...
Szpinak wielu osobom źle się kojarzy, gdyż w dzieciństwie byli zmuszani do jedzenia go, a nie był on przyrządzany tak jak teraz. Wszyscy mówili, że jest zdrowy, bo zawiera wiele witamin, ale...
Krzewy aronii są w Polsce coraz chętniej uprawiane w sadach ze względu na to, że nie mają specjalnych wymagań glebowych. Owoce aronii na surowo mają słodko-cierpki smak, dlatego lepiej smakują...
Dziękujemy za fachowe opinie i recenzje wybranych przez Was kosmetyków. Ogłaszamy wyniki II ETAPU.
Szparagi można przyrządzić na wiele sposóbów i w każdym wydaniu smakują pysznie! Doskonałym sposobem na szaragi jest podanie ich z rabarbarowym sosem Hollandaise wg Anny Olson. Przepis pochodzi...
Wielkanocne posiłki wcale nie muszą być w stu procentach mięsne. Jeśli na co dzień unikacie mięsa, z pewnością żadne święto nie stanowi dla Was wyjątku od reguły. Dlatego z przyjemnością...
Chrzan tarty ze śmietaną w słoiczku nie ma sobie równych! Jest nieodłącznym elementem wielkanocnego stołu. Znajduje zastosowanie jako dodatek do żurku, barszczu białego, wędlin i jajek. W...
Proste, szybkie i przyjemne – tak często się mówi, ale dania z kurczaka właśnie takie są i za to je lubimy. Po prostu nie trzeba tracić zbyt dużej ilości...
Miód pitny jest tradycyjnym napojem alkoholowym powstałym w wyniku fermentacji brzeczki miodu pszczelego, najczęściej lipowego. Wyrabiany i spożywany od średniowiecza m.in. w Polsce i na Litwie. A od 2008...
Wszystkie te czynniki źle wpływają na Ciebie powodując infekcję, o którą nie trudno. Ale zamiast faszerować swój organizm i dziecka różnymi specyfikami z apteki...
O herbacie z pokrzywy mówi Sylwia Mokrysz z zarządu Mokate, właściciela Marki LOYD, w ramach której oferowana jest herbatka LOYD z pokrzywy z trawą cytrynową o smaku cytryny.
Przepis tradycyjny na barszcz czerwony Przedstawiamy Wam...
Preparaty na komary, kleszcze i inne owady to niezbędny element wielu toreb podróżnych, plecaków i walizek. Ich zadaniem jest przede wszystkim ochrona przed uciążliwymi komarami, które są w...