Z dyni możemy zrobić praktycznie wszystko: zupę, ciasto, babeczki, muffinki, a nawet hummus i dżem. Możemy ją smażyć, piec, miksować, wekować, marynować. Lekkostrawne...
Karmiąc dziecko piersią, matka przekazuje mu najlepszy, najwartościowszy pokarm, jaki istnieje. Ponadto daje mu poczucie bezpieczeństwa w...
W latach 50-tych XX wieku rodziło się około 800 tys. Polaków rocznie. Nie licząc wyżu demograficznego na początku lat 80–tych, odsetek dzieci urodzonych...
Często te wątpliwości prowadzą parę do gabinetu lekarskiego, po to by lekarz – specjalista mógł zarekomendować diagnostykę i ewentualne dalsze...
Przyczyny niedoboru witaminy D
Każda mama przygotowuje się do porodu na swój sposób. Niektóre bardziej duchowo, inne zaś dbają o swoje ciało. Joga w ciąży wydaje się idealnym połączeniem obu tych sfer. Podczas zajęć każda...
Rozmowa niezwykle prawdziwa, dotykalna, żywa. Spotykam człowieka z wielkim uśmiechem na twarzy i niesamowitą energią oraz tym czymś w oku, co sprawia,...
Każda kobieta, która jest wegetarianką i planuje powiększenie rodziny z pewnością zadaje sobie pytanie - czy moja dieta w żaden sposób...
Lista spożywczych środków chemicznych jest długa. Można ją podzielić na 5 rodzajów chemicznych dodatków a są to: aromaty, barwniki, emulgatory, konserwanty i środki słodzące.
Czy zdarzają Ci się sytuacje, że słabiej rozumiesz zdania kierowane do Ciebie? Masz wrażenie, że...
Co się robi w pierwszej kolejności? Biegnie do lekarza. Potem do drugiego i trzeciego, bo przecież to niemożliwe, żeby MOJE dziecko miało raka. Gdy już nie ma wątpliwości, że to jednak czarna...
Zgodnie z definicją Światowej Organizacji Zdrowia (WHO – World Health Organization) rozpoznanie niepłodności można postawić u pary, która nie może doczekać...
Lubisz opalanie? Pozwalasz się opalać Twoim dzieciom i biegać w krótkim rękawku po podwórku całymi dniami? W końcu to lato i trudno unikać słońca. Odłóżmy...
Według badań przeprowadzonych przez GFK Polonia w 2013 roku, jedynie 12% Polaków komponując swój posiłek zwraca uwagę na produkty zawierające kwasy Omega-3, mimo że ponad 80% ankietowanych...