Dzieci są szczególnie podatne na infekcje, ponieważ ich układ odpornościowy nie działa jeszcze tak sprawnie jak u dorosłych. Infekcje są im potrzebne, bo uodparniają układ immunologiczny i uczą go obrony przed wirusami i bakteriami. Organizm sam stara się pokonać infekcję, jednak często zdarza się,...
Pierniczki po upieczeniu są miękkie i pyszne - można je więc piec w dniu podawania i od razu jeść, będą wtedy cały dzień miękkie i pachnące. Jeśli chcemy...
W starożytnym Egipcie wierzono, że pierwsza pszczoła wyfrunęła z rogów świętego byka, Apisa. Stąd zresztą jej łacińska nazwa apis mellifica. Egipcjanie...
Przez wieki plemiona Paragwaju, Boliwii i Brazylii stosowały stewię, jako substancję słodzącą i leczniczą. Zapisy historyczne potwierdzają, że Indianie...
Szparagi można przyrządzić na wiele sposóbów i w każdym wydaniu smakują pysznie! Doskonałym sposobem na szaragi jest podanie ich z rabarbarowym sosem Hollandaise wg Anny Olson. Przepis pochodzi...
Wiele osób mówi: „Święta to nie czas na kuchenne eksperymenty! Po co wydziwiać!”. Wszyscy tylko czekają na sałatkę jarzynową i jajka. Czy to prawda?...
Żeby nie było aż tak łatwo podajemy przepis na murzynka, ale trochę zmodyfikowany. Nasz murzynek oprócz podstawowych składników zawiera jeden nietypowy komponent, a mianowicie buraki. Dzięki...
Drugie śniadanie, które przygotowujesz dziecku do szkoły, jest niezwykle istotne. To tak jak przerwa w trakcie pracy. Twoje dziecko tak samo na nią...
Oferta kosmetyczna skierowana do mężczyzn przez lata przeszła ogromną metamorfozę. Lata mydełka „Biały jeleń”...
Oferta kosmetyczna skierowana do mężczyzn przez lata przeszła ogromną metamorfozę. Lata mydełka „Biały jeleń” oraz pianki do golenia nakładanej pędzelkiem...
Pogoda nie zachęca do tego, by godzinami stać w kuchni. W upały także maleje apetyt i bardziej smakują domownikom rzeczy lekkie, a zwłaszcza takie,...
Skąd się bierze grzybica pochwy? Niezależnie od tego, jak bardzo dbasz o...
Ewa Wachowicz w swoim programie "Ewa gotuje!" nie boi się eksperymentować. Jej przepisy robią wrażenie! Wybrałyśmy wspólnie TOP 7 zachwycających potraw. Przepisy na Wielkanoc w tym wydaniu zaskoczą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Sułkowicka "krzonówka" Składniki: 250 g łopatki wieprzowej 250 g wędzonych żeberek 250 g surowego wędzonego boczeku wędlina ze święconki 2 l serwatki korzeń chrzanu por seler 1 marchewka 1 pietruszka 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 2 gałązki świeżego lubczyku sól pieprz tarty chrzan do smaku szczypiorek do dekoracji Dodatki jajka na twardo swojski chleb Opis przygotowania W niewielkiej ilości wody ugotować mięso z łopatki, żeberka wieprzowe wędzoe i wędzony...
Często przyczyną choroby dziecka jest rotawirus. Objawy jakie wywołuje są łatwe do rozpoznania!
Chrypka u dziecka
Przeziębienie czy grypa? Na początku, najważniejsze...
Szybko znaczy niezdrowoNaszym najczęstszym...