Sposób na niejadka jest dość prosty: trzeba dziecku podać zwykły posiłek w niezwykły sposób. Kanapki można zamienić w łódź z serowymi żaglami, brnącą przez morze z ogórków. Pizza staje się...
Mamy to oszustki! Tak… Taka jest prawda. Zawsze przemycimy coś zdrowego do potrawy z lekka oszukując malucha, który nie lubi brukselki, brokułów, selera,...
Ze względu na to, że Sylwesterowa zabawa zacznie się dopiero wieczorem nie musisz szykować skomplikowanych dań na gorąco. Zaoszczędzi ci to dużo pracy, dzięki czemu będziesz mieć więcej sił...
Wybraliśmy ryby, które są smaczne, a dodatkowo mniej tłuste i mniej ościste niż karp, dzięki czemu mogą je jeść także dzieci, osoby będące na diecie oraz kobiety w ciąży, dla których dawka Omega-3 jest bardzo ważna. Karpia możemy zastąpić np. pstrągiem. Jest on rybą słodkowodną, która zawiera...
Karp po żydowsku jest podawany na zimno, w słodkiej galarecie z rodzynkami i płatkami migdałowymi. Danie to zawdzięcza swoją nazwę polskim żydom, którzy tradycyjnie przyrządzali w ten sposób różne ryby. Karpia można podawać w całości, w dzwonkach lub w...
Święta to dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów, robienie wyjątkowych potraw, delektowanie się oryginalnymi smakami. Przebywanie w kuchni może też być dobrą zabawą, w której będzie uczestniczyć...
Dlaczego tak bardzo pokochaliśmy roszponkę? Roszponka ma neutralny, lekko orzechowy smak (do sałatek pasuje idealnie!), dzięki zawartym w niej olejkom eterycznym. Roszpunka bardzo dobrze działa na trawienie, a także kojąco na system...
Święta za pasem! Pamiętajmy, że to nie tylko biała kiełbasa i żurek. Możemy wprowadzić wiele urozmaiceń i niekoniecznie musi to oznaczać duże wydatki oraz masę pracy w kuchni. Polecamy jedno z najprostszych (i nasmaczniejszych...
Jeśli dbasz o linię, pamiętaj o tym również...
Coś na obiad i to coś pysznego mamy dla Was. Zebrałyśmy kilka smakowitych przepisów. Co najlepsze są nie tylko proste w wykonaniu, lecz także mniej...
Zupa z dyni na ostro Składniki: Makaron...
Truskawki wynaleziono, łącząc dwie odmiany poziomek, w 1712 roku. Od tej pory cieszymy się ich smakiem i… liczymy kalorie. Mało kto wie, że nasze truskawki mają wiele nazw zwyczajowych wśród których zaskakuje, np. poziomka ananasowa, czy poziomka wielkoowocowa. To prawda, że w tym roku po prostu wielkie...
Wybierasz się w podróż? Nie zapomnij wziąć ze sobą apteczki. Nie wiesz przecież, kiedy będzie Ci potrzebny plaster, bandaż czy leki na alergię. Lepiej się przygotować niż niepotrzebnie cierpieć.
Zupę z botwinki przygotowuje się wiosną, kiedy liście buraka są miękkie i delikatne, a korzeń jest jeszcze mały. Wówczas liście botwiny mają najwięcej smaku i aromatu.
Lekkie, smaczne i pasujące na wiele okazji. Wypróbuj naszych przepisów – wykwintne przystawki na imprezę, które sprawią, że Twoje przyjęcie spodoba się każdemu. Chcesz być...
W ubiegłym roku uczestniczyłam w Festiwalu Prawdziwej Czekolady,który odbył się w Łodzi w willi "u Milscha". Na spotkanie przybyło sporo osób,które zasiadły w pięknej sali,przy ślicznych lakierowanych stolikach.Trzeba przyznać,że wystrój...