Pasta jajeczna to świetne i pożywne danie zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Za jej pomocą w bardzo szybki i łatwy sposób urozmaicisz zwykłe kanapki z jajkiem. Pastę jajeczną możesz podawać z różnymi dodatkami. Wystarczy dodać je do przepisu podstawowego. Dla dzieci...
Przyjmujemy do swojego domu różnych gości na Wielkanoc. Potrawy wegetariańskie wbrew temu co się obiegowo o nich sądzi są proste w wykonaniu, a co najważniejsze nie zawiodą żadnego z naszych gości. Dzięki kilku potrawom wege na stole, każdy członek rodziny może się najeść...
Uwielbiam jeść, a jeszcze bardziej gotować, a jeszcze najbardziej to widzieć jak moje łakomczuchy...
"Plejada serów ekologicznych" wybierz swój smak i skosztuj pysznego sera! Półki sklepowe uginają się od najróżniejszych rodzajów sera. Z mleka koziego, krowiego oraz owczego. Jak wiadomo sery są produktem żywnościowym pochodzenia zwierzęcego,...
Drugie śniadanie, które przygotowujesz dziecku do szkoły, jest niezwykle istotne. To tak jak przerwa w trakcie pracy. Twoje dziecko tak samo na nią...
Święta za pasem! Pamiętajmy, że to nie tylko biała kiełbasa i żurek. Możemy wprowadzić wiele urozmaiceń i niekoniecznie musi to oznaczać duże wydatki oraz masę pracy w kuchni. Polecamy jedno z najprostszych (i nasmaczniejszych...
Jajka faszerowane tuńczykiem W czasie Świąt Wielkanocnych możemy pozwolić sobie na małe eksperymenty – nie tylko tradycyjne jajka z majonezem szybko znikają ze stołu. Warto przygotować specjalny farsz, który będzie pyszny i wyrazisty w smaku. Jajka faszerowane tuńczykiem...
Historia tego artykułu jak to często w naszej familce bywa ma początek w kuchni. Poranna kawa służy rozważaniom nad wielkanocnym stołem i tak w tym roku chcemy być oryginalne. Każda z nas znalazła...
W większości polskich domów potrawy pojawiające się na wigilijnym stole są co roku takie same. Przestrzegamy tradycji i słusznie. Jednak czasem marzy nam się jakaś odmiana, która wcale nie musi oznaczać łamania zwyczajów. Jak przygotować krpia na Wigilię by jego smak zaskozył? Najczęściej...
Śniadanie wielkanocne wyczekiwane przez cały okres postu, może zaskoczyć doskonałym smakiem, a także swoim efektownym wyglądem. Prezentujemy...
Halloween to zwyczaj przebierania się za duchy, potwory i czarownice obchodzone w wieczór 31 października, czyli w Wigilię dnia...
Zucchina bo tak mawia się na nią w jej ojczyźnie, przywędrowała do nas z Włoch. Włoska kuchnia podaje liczne przepisy w których dużą rolę odgrywa makaron. My postanowiłyśmy cukinię nafaszerować. Cukinia nadziewana nie jest nowym odkryciem...
Włoska "pasta" została wynaleziona w starożytnym Rzymie. Jednak dopiero Włosi opanowali wytwarzanie makaronu do perfekcji i dzięki temu stał się sławny na całym świecie. Włosi dzielą makarony na trzy podgrupy:
Rzodkiewka stosowana jest w leczeniu chorób wątroby i dróg żółciowych. Ma bardzo korzystne działanie, gdyż nie tylko pobudza wydzielanie żółci, ale również niszczy w przewodzie pokarmowym niebezpieczne...
Wyczekiwane przez nas potrawy wielkanocne muszą zaskoczyć doskonałym smakiem, a także swoim efektownym wyglądem. Na tradycyjnym wielkanocnym stole obok święconki nie może zabraknąć pasztetu,...
W dzień świętego Walentego, nazywany świętem zakochanych najważniejsze jest spędzanie czasu z ukochaną osobą. W przypadku pary zakochanych ten czas poświęca się tylko drugiej osobie, ale w...
Wiosna jest czasem porządków, także we własnym ciele. Po długiej zimie, kiedy dieta jeszcze nie obfituje w świeże owoce i warzywa, czujemy się ociężali i senni. Dlatego razem z naszymi czytelnikami i dietetykiem postanowiliśmy przeTESTOWAĆ...
(Menu na urodziny dziecka@Pixabay.com) Przygotuj przekąski, bez...
Jak czytamy na stronach Parlamentu Europejskiego, każdego roku w UE marnuje się 88 milionów ton żywności, czyli średnio 173 kg na osobę. Prym wiodą Holandia, Belgia i Cypr, ale Polska nie jest daleko od tej niechlubnej czołówki...