Opublikowany przez: Kasia P. 2014-09-17 13:47:28
Zucchina bo tak mawia się na nią w jej ojczyźnie, przywędrowała do nas z Włoch. Włoska kuchnia podaje liczne przepisy w których dużą rolę odgrywa makaron. My postanowiłyśmy cukinię nafaszerować. Cukinia nadziewana nie jest nowym odkryciem i gości na naszych stołach już od dawna. Mamy jednak dla Was zaskakujące przepisy, które spodobają się całej rodzinie. Po prostu musicie spróbować!
CUKINIA NADZIEWANA FETĄ I WARZYWAMI
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU:
Dwie cukinie płuczemy. Odcinamy wierzch, kroimy wraz z pozostałymi oczyszczonymi warzywami w kosteczkę. Podsmażamy na 4 łyżkach oliwy z czosnkiem i resztą przypraw. Studzimy. Dodajemy ser żółty pokrojony w kosteczkę oraz fetę. Z pozostałych cukinii wydrążamy miąższ, przekładamy do żaroodpornego naczynia. Układamy w naczyniu, podlewamy bulionem. Pieczemy 35 min w temperaturze 200 st. C.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Stokrotka 2014.09.22 21:20
Bardzo lubię cukinię i wszystkie cuda z niej zrobione!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.