Opublikowany przez: Kasia P. 2014-09-17 13:47:28
CUKINIA NADZIEWANA OWOCAMI MORZA
sos:
Wykonanie KROK PO KROKU
Przygotowujemy farsz : - cebulka poszatkowana i podduszona na oliwie, pieczarki pokrojone drobno i także podduszone, wymieszane z ryżem ugotowanym wg przepisu - dodać jajka i owoce morza rozmrożone, wymiesza cwszystko w misce i przyprawić.
Cukinię myjemy, obieramy ze skóry, przekrawamy na pół wzdłuż, wydrążamy miąższ z pestkami. 3.Na blasze posmarowanej tłuszczem - masłem lub oliwą kładziemy wydrążone cukinie i nadziewamy je przygotowanym farszem
Piec w 200 stopniach ok. 1-1,5h pod przykryciem, podlewać wodą. 5. Podawać z sosem (harissę wymieszać z majonezem i łyżeczką oliwy z oliwek)
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Stokrotka 2014.09.22 21:20
Bardzo lubię cukinię i wszystkie cuda z niej zrobione!
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.