Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Redakcja Familie Redakcja 2021-03-24 11:38:42
Autor zdjęcia/źródło: mat. partnera artykułu
W czasie Świąt Wielkanocnych możemy pozwolić sobie na małe eksperymenty – nie tylko tradycyjne jajka z majonezem szybko znikają ze stołu. Warto przygotować specjalny farsz, który będzie pyszny i wyrazisty w smaku. Jajka faszerowane tuńczykiem to pierwszy pomysł na śniadanie wielkanocne, który będzie stanowił znakomitą przystawkę. Wystarczy tylko kilka składników, czyli jajka ugotowane na twardo, tuńczyk, chrzan, rzodkiewka i majonez. W końcu pyszny smak może iść w parze z prostotą!
Pasta jajeczna znakomicie sprawdzi się do tostów lub świeżego chleba. W tym przypadku będzie wzbogacona o chrupiący boczek i pieczarki. Pasta nabierze jeszcze więcej smaku, jeżeli dodamy do niej musztardę, majonez oraz wszystkim znaną Przyprawę w płynie MAGGI. Dzięki niej nie będzie konieczności doprawiania dania innymi składnikami – można jedynie posypać pastę posiekanym szczypiorkiem i gotowe!
Jajka wielkanocne mogą występować pod wieloma postaciami. Ruloniki z szynki nie tylko znakomicie smakują, ale również pięknie prezentują się na świątecznym stole. Jeszcze lepszy efekt wizualny uzyskamy, jeżeli zwiążemy ruloniki szczypiorkiem i położymy na liściach sałaty. Każdy członek rodziny może ozdobić dania po swojemu – liczy się różnorodność i doskonały smak! Do jajek ugotowanych na twardo można dodać ogórki kiszone dla uzyskania wyrazistego smaku, a także chrzan, majonez i serek śmietankowy.
A może tradycyjne śledzie z grzybami? To nieco bardziej pracochłonne danie, jednak równie proste w przygotowaniu. Śledzie i grzyby należy namoczyć, jednak w tym czasie można przygotować inną przystawkę. Ta potrawa wielkanocna najlepiej smakuje na drugi dzień po schłodzeniu, dlatego warto zarezerwować sobie jeden dzień na wspólną zabawę w kuchni i przygotowywanie pysznych dań.
Majonez w cieście? To możliwe! Taki dodatek do wypieku pozwala stworzyć idealną, puszystą babkę. Będzie wilgotna w środku, słodka, o zwartej konsystencji. W tym przypadku majonez zastępuje w cieście olej i nie jest wyczuwalny w smaku. Połączymy go z mąką, jajkami, cukrem i proszkiem do pieczenia. Natomiast śmietankowego smaku i aromatu doda Budyń o smaku śmietankowym WINIARY. Babka jest niezwykle prosta w przygotowaniu, dlatego nawet członek rodziny niewprawiony w kuchennych bojach poradzi sobie z tym zadaniem! Gotowe ciasto można ozdobić według uznania np. słodkim lukrem cytrynowym, cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Dzieci z pewnością będą miały dobrą zabawę, obsypując babkę kolorowymi posypkami.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.