Rozgrzewające, pożywne, pyszne! Leczo z kabaczka i kiełbasy może zagościć także na Twoim stole. Wystarczy kilka minut przygotowań. Przepis jest naprawdę prosty, a smak? Niebywały.
Zucchina bo tak mawia się na nią w jej ojczyźnie, przywędrowała do nas z Włoch. Włoska kuchnia podaje liczne przepisy w których dużą rolę odgrywa makaron. My postanowiłyśmy cukinię nafaszerować. Cukinia nadziewana nie jest nowym odkryciem...
Wychodzimy na przeciw Waszym świątecznym przygotowaniom. Z pewnością wiele razy przygotowywałyście jajka pod różną postacią, a kolejne święta to dobra okazja na nowe przepisy! Dzięki nam nie...
Granola to mieszanka płatków...
Endywia charakteryzuje się niską wartością energetyczną, zalecana zatem jest do spożywania przez osoby zagrożone nadwagą i otyłością. Cechuje ją bogactwo składników odżywczych oraz biologicznie czynnych związków, takich jak laktony seskwiterpenowe – intybina....
Lekkie, smaczne i pasujące na wiele okazji. Wypróbuj naszych przepisów – wykwintne przystawki na imprezę, które sprawią, że Twoje przyjęcie spodoba się każdemu. Chcesz być...
Nie ma wątpliwości – najlepszym pokarmem dla małego dziecka jest mleko mamy. Zawiera wszystkie niezbędne do prawidłowego rozwoju składniki odżywcze, a także zestaw witamin i minerałów, pozwalający skutecznie wzmacniać odporność malucha....
Dla każdego: zdrowo Odkąd zaszłam w ciążę zaczęłam jeść śniadania. Wcześniej nie miałam na to czasu i najzwyczajniej ochoty, głód przychodził dopiero około południa. Jednak teraz nie odżywiałam się już tylko dla siebie dlatego śniadania i regularne jedzenie mniejszych...
Krótka charakterystyka różnych gatunków mięs. Kupując wołowinę, jagnięcinę, wieprzowinę, czy koninę powinniśmy przede wszystkim zwrócić uwagę na wygląd mięsa. Dobra wołowina musi być jędrna w dotyku i jasnoczerwonego koloru. Im kolor...
Jeszcze zanim skończy się rok szkolny i nasze pociechy wrócą do domów ze świadectwami w rękach, wszystkie żyją już tylko wakacjami. Jako rodzice chcemy dać im swobodę, aby mogły odpocząć od nauki...
Jeśli masz elektryczną kuchenkę pamiętaj, by gotować w małej ilości wody i w zamkniętych naczyniach. Garnki i patelnie powinny mieć gładkie dno i dobrze przewodzić ciepło. Wielkość garnka powinna być dopasowana do wielkości płyty grzejnej...
Istotą zdrowego odżywiania jest nie tylko to co jemy, ale także właściwy sposób przygotowywania posiłków. Dotyczy to także warzyw, które podczas tradycyjnego gotowania w wodzie tracą ogromne ilości cennych dla organizmu wartości odżywczych i minerałów. Z kolei smażone...
Nie wiem od czego zacząć. Mieszkam z teściami. Na początku było wszystko wporządku. Mój narzeczony ma 5-oro rodzeństa z tego 4-ro mieszka jeszcze z rodzicami. Sa w tym dwie dziewczyny jedna 20lat druga 17. chodzą do szkoły, ja zostaje przewaznie sama przez większe pół dnia. Wstaje przeważnie...
Jak dowiedzieliśmy się od sekretarza szkoły Zofii Kowary, transport, który pojechał nie był jedyny. Będąc tam na miejscu dyrektor szkoły Krzysztof Urban zdecydował o kontynuowaniu pomocy i po powrocie zarządził kolejną zbiórkę darów. Jak dyrekcja szkoły napisała na swojej stronie...