Historia lodów Fakt ten może być nieco zaskakujący, ale lody to przysmak mający bardzo długa historię. Z różnych źródłem wiadomo, że mrożonym deserem zajadali się m.in. król Ludwik XIV czy Aleksander Wielki. Początków lodów szukać...
Truskawki to dobre źródło witaminy C . 100 g truskawek zawiera 60 mg kwasu askorbinowego. W truskawkach znajdziemy również witaminy B2, B3 (niacynę), A i E oraz szereg składników mineralnych, w tym fosfor i krzem, które wzmacniają kości, korzystnie wpływają na skórę, włosy i paznokcie. Znajdujący...
Myślę, że ile osób, tyle pomysłów na lemoniadę. Napój ten ma oczywiście składniki wspólne, ale ich proporcje, dodatki oraz ilość użytego cukru zależy tylko i wyłącznie od autora. Zamiast cukru można także użyć miodu. Nie pozostaje nam nic innego, jak wejść w upalny klimai i poznać kilka pomysłów na...
W tym roku sezon na truskawki rozpoczął się wcześniej niż zwykle i już teraz możemy kupić polskie owoce. Niestety obecnie panująca susza może sprawić, że nie będziemy się nimi cieszyć zbyt długo, dlatego warto wykorzystać ten czas i przygotować dania z truskawkami dla...
Dzieci przeważnie wybierają te dania, które znają najlepiej i które wiedzą, że im smakują. Pod tym względem zupy dla dzieci to przede wszystkim tradycyjny...
W menu na przyjecie urodzinowe dla dzieci powinno znaleźć się coś na ciepło i na zimno, owoce, potrawy słodkie oraz zimne napoje. Pamiętaj, że dania powinny być niewielkie, lekkie,...
Poznawanie nowych smaków przez niemowlaka to dla niego bardzo ciekawe doświadczenie. Dziecko rozwija swoje zainteresowania kulinarne oraz rozszerza wiedzę na temat różnych potraw. Nowe smaki to nowe doznania, których maluch jest bardzo ciekawy. Pozwól mu więc odkrywać...
Familie.pl: Eleganckie, czy domowe? Jakie są Trzy Kolory?
Snujemy się ścieżką pomiędzy plażą a torami, idąc w stronę naszego kempingu. Wcześniej, licząc od końca: długi pobyt na plaży – budowanie zamku, puszczanie...