Picie herbaty przynosi wiele korzyści. Spowalnia rozwój osteoporozy, zmniejsza ryzyko raka, opóźnia starzenie, jest dobra dla serca, dba o zęby i dziąsła, pomaga w odchudzaniu, obniża poziom cholesterolu i relaksuje Wypijając jej trzy filiżanki dziennie już po dwóch tygodniach o 25% zwiększa się...
Zielona, czarna, czerwona, w saszetkach, liściasta, w granulkach, owocowa, ziołowa…. Wybór jest trudny. Odmian herbat jest bez liku. Jaką więc wybrać do porannego ciastka lub do podwieczorku. Wszystko zależy od tego jaki mamy gust, jakich efektów oczekujemy od napoju i do...
Dlaczego właściwie pijamy kawę i herbatę? Po pierwsze dlatego, że nam smakuje; po drugie z uwagi na swoje pobudzajace działanie; po trzecie picie filiżanki kawy lub herbaty dostarcza mnóstwo przyjemności. Można usiąć w fotelu i w spokoju w samotności wypić ulubiony napój...
Herbata z liści malin a poranne mdłości O herbacie z liści malin krąży wiele mitów – między innymi ten, że wywołuje ona poronienia. W rzeczywistości wypicie jednej szklanki herbaty nie wywoła poronienia, za to pomoże pozbyć się porannych mdłości, na które tak często narzekają kobiety w ciąży....
O kofeinie mówi się zwykle w kontekście kawy, tymczasem herbata również ją zawiera i to wcale niedużo mniej. W jednej filiżance czarnego naparu może być od 23 do nawet 110 mg kofeiny. Z najnowszych badań wynika, że nawet uznana za bezpieczną dawkę (200 mg/dobę) ilość spożytej...
Jeśli uda nam się uniknąć błędów skład, smak i aromat herbaty będą znacznie lepsze. Sprawdźmy więc, o czym warto pamiętać? Dlaczego warto odpowiednio przygotować herbatę? Przede wszystkim dlatego, że prawidłowo zaparzona ma znacznie więcej cennych substancji. Doskonałym przykładem...
W medycynie azjatyckiej zielona herbata była uznawana za cudowny, uzdrawiający napój. W Japonii stanowiła podstawę ceremoniału parzenia i picia herbaty. W całej Azji Wschodniej dzieci musiały ją pić po zjedzeniu słodyczy. Obecnie zalecają...
Do parzenia herbaty liściastej warto używać dzbanka ze szkła, porcelany lub kamionki. Dzbanka nie należy myć w płynie do naczyń, bo detergent zniszczy smak herbaty. Naczynie możemy oczyścić za pomocą świeżego soku z cytryny, przecierając...
Dziękujemy za Wasz tak liczny udział w naszej zabawie - mamy nadzieję, że dzięki niej lepiej poznaliście zieloną herbatę i jej fantastyczne właściwości
Uwaga Uwaga! oto wyniki konkursu! Nagrody otrzymują: pepe ITruth lady violet 21 emilias292 ewanna Paulqa...
§1Niniejszy regulamin (zwany dalej Regulaminem) określa zasady przeprowadzenia konkursu „Zielona herbata w pieluszkach z myślą o maluszkach!” (zwanego dalej Konkursem).
§1 Niniejszy regulamin (zwany dalej Regulaminem) określa zasady przeprowadzenia konkursu „Wyjątkowa herbata dla wspaniałych Mam!” (zwanego dalej Konkursem).
O herbacie z pokrzywy mówi Sylwia Mokrysz z zarządu Mokate, właściciela Marki LOYD, w ramach której oferowana jest herbatka LOYD z pokrzywy z trawą cytrynową o smaku cytryny.
Dziękujemy za mnówsto fantastycznych przepisów, którymi nas uraczyliście... Szczęśliwi, którzy ich wypróbowali
§1Niniejszy regulamin (zwany dalej Regulaminem) określa zasady przeprowadzenia konkursu „Niezwykła herbata, wyjątkowa kawa” (zwanego dalej Konkursem).
Pojemniki kuchenne dzielą się w zależności od materiałów, z jakich są wykonane. Do przechowywania kawy i herbaty możemy wykorzystać naczynia wyprodukowane z metalu, ceramiki...
Naukowcy z Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie zbadali poziom nawodnienia dzieci w Polsce w wieku szkolnym. Badanie wykonane zostało w Klinice Pediatrii Gastroenterologii i Żywienia UJCM. Wynika z niego, że prawie połowa polskich dzieci jest odwodniona....
Przede wszystkim na wstępie trzeba wyjaśnić, że istnieją dwa podobne do siebie (zwłaszcza z nazwy) gatunki tej rośliny, a mianowicie pigwa i pigwowiec....
PIELĘGNACJAPodczas zabiegów pielęgnacyjnych zwróć szczególną uwagę na ujędrnianie biustu. Najlepiej stosuj codzienne natryski - na przemian ciepłą i zimną...
Owoce pigowca cenione są ze względu na wartości przetwórcze i walory smakowe. Robi się z nich aromatyczne przetwory takie jak dżemy, galaretki, powidła, marmolady, kompoty, dodatki do przetworów (np.: z jabłek i aronii)...