Jako z majonezem, szynka, sałatka wielkanocna, mazurek i żurek stale goszczą na Twoim stole? Bardzo dobrze, bo przecież są pyszne i je lubimy. Nie oznacza to jednak, że nie można wybrać w tym roku z przepisów czegoś wyjątkowego. Przepisy wielkanocne, które...
Nadaje się ona wspaniale do rozmaitych sałatek. Jest bardzo delikatna, krucha i ma słodkawy posmak. Dobrze się przechowuje i nie traci swych wartości odżywczych. Oprócz tego, że dostarcza podstawowych dawek witamin, poprawia trawienie, zapobiega zaparciom i wpływa korzystnie...
Jest wiele metod żywienia spośród których możesz wybierać, ale dieta zgodna z grupą krwi jest z pewnością jedną z najbardziej bezpiecznych i powszechnych. Jej zwolennicy zwracają uwagę na fakt, że dieta ta jest bardzo urozmaicona i mniej restrykcyjna w...
Na co się zdecydujemy? Które z nich wybrać na sylwestrowy bal? Przekąski na Sylwestra powinny być przede wszystkim łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ma być smacznie ale nie za obficie, bo to czas na zabawę. Gdy zaprosiliśmy gości na domówkę,...
Okres letni to czas kiedy infekcje żołądkowo-jelitowe występują częściej. Wysoka temperatura, upały sprzyjają namnażaniu bakterii w źle przechowywanej żywności, lodach, a kontakt z osobami chorującymi zwiększa ryzyko zarażenia się. Wyjazdy zagraniczne do niektórych krajów...
Zapiekanki zrobisz ze wszystkiego, co masz pod ręką. Do warzyw możesz dodać mięsa, ryby, makaron lub ryż. Na koniec dopraw ziołami i danie gotowe. Jest ono uniwersalne, gdyż możesz je podać zarówno na obiad jak i kolacje. Zapiekanka warzywna z ziołami prowansalskimi
Lista życzeń na tym się na pewno nie kończy. Przecież nie możemy zapomnieć o czasie dla siebie. Spotkania z koleżanką przy kawie, wizyta u fryzjera, kinowa premiera lub mała rundka butikowym szlakiem. No....może wystarczy. Jak to wszystko pogodzić? Warto zastanowić się nad sensowną organizacją pracy...
Wiosenna majówka to świetna okazja dla całej rodziny do miłego spędzenia czasu. Gdy jest ciepło lubimy przebywać na świeżym powietrzu i cieszyć się swoim towarzystwem. Im więcej osób tym lepiej, więc zapraszamy znajomych i rozpalamy grilla w ogrodzie czy na tarasie. Moje...
Mamy to oszustki! Tak… Taka jest prawda. Zawsze przemycimy coś zdrowego do potrawy z lekka oszukując malucha, który nie lubi brukselki, brokułów, selera,...
Z dyni możemy zrobić praktycznie wszystko: zupę, ciasto, babeczki, muffinki, a nawet hummus i dżem. Możemy ją smażyć, piec, miksować, wekować, marynować. Lekkostrawne...
Wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy, że można w łatwy i najważniejsze naturalny sposób wyprodukować kosmetyki we własnym domu. Nadmiar produktów kosmetycznych...
Przeciętne zapotrzebowanie kaloryczne kobiety wynosi około 1500 kalorii, zaś dziecku rozwijającemu się w brzuchu mamy wystarcza dodatkowe 300 kalorii. Na początku ciąży oczywiście to zapotrzebowanie będzie mniejsze, więc nie musisz jeść za dwoje. Ważne żeby posiłki były częste, ale w niedużych ilościach....
Toksyny to trucizny organiczne wytwarzane przez drobnoustroje, rośliny i zwierzęta, ale mianem tym określa się również zanieczyszczenia chemiczne i przemysłowe.
Słowo dieta wzbudza w nas mieszane odczucia, kojarzy nam się z odchudzaniem, wyrzeczeniami naszych ulubionych potraw. A tak naprawdę oznacza określony sposób odżywiania. Chciałabyś po świętach...
Menu, jakie serwujemy dziecku w pierwszych 3 latach życia wpływa na późniejsze funkcjonowanie jego organizmu oraz kształtowanie dalszych nawyków żywieniowych. Dla naszych pociech jest to okres bardzo intensywnego wzrostu i rozwoju, dlatego...
Kuchnia to takie miejsce, gdzie marnuje się chyba najwięcej pieniędzy: głównie przez kupowanie niepotrzebnych rzeczy i wyrzucanie jedzenia. Jak tego uniknąć i zaoszczędzić w kuchni? Mam dla Was listę praktycznych rad!