Przepisy wielkanocne jakich nie znacie! SMACZNE I ZDROWE
          
            
              
                              
                  
                
              
              Opublikowany przez:
                              
              
                                  Kasia P.                
                              
              
              
                              
                  2017-04-06 15:24:59                
              
                              
                  
                
              
                          
          
                      
              
                              
                  Autor zdjęcia/źródło:
                  przepisy wielkanocne@freepik/pexels.com                
                           
          
          Zaczynasz planować świąteczne przygotowania? Chcesz zaskoczyć rodzinę czymś nowym i pysznym? Przedstawiamy przepisy wielkanocne jakich jeszcze nie było na Twoim stole!
                    
          
            
                Jako z majonezem, szynka, sałatka wielkanocna, mazurek i żurek stale goszczą na Twoim stole? Bardzo dobrze, bo przecież są pyszne i je lubimy. Nie oznacza to jednak, że nie można wybrać w tym roku z przepisów czegoś wyjątkowego. Przepisy wielkanocne, które prezentujemy są zarówno wyszukane, jak i nie wymagają od Ciebie bycia mistrzem kulinarnym.
Przepisy wielkanocne – GULASZ Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ W SOSIE POMIDOROWYM
Składniki:
- 300 ml bulionu wołowego
 
- 200g parzonego boczku,
 
- 400g surowej kiełbasy,
 
- 500g udek z kurczaka bez kości,
 
- 500g passaty pomidorowej,
 
- 1 puszka białej fasoli,
 
- 1 cebula, 3 ząbki czosnku,
 
- 100 ml czerwonego wina,
 
- 2 łyżki oliwy,
 
- listek laurowy, ½ łyżeczki oregano, kopru włoskiego, tymianku, posiekana pietruszka (do podania)
 
WYKONANIE KROK PO KROKU:
- W żaroodpornym garnku podgrzać łyżkę oliwy. Dodać pokrojony drobno w kostkę boczek.  Obsmażać przez kilka minut.
 
- Wlać drugą łyżkę oliwy i włożyć kiełbasę. Obsmażać przez około 10 minut z każdej strony na złoty kolor.
 
- Opłukać, osuszyć udka i usunąć z nich skórkę. Następnie obkroić nożem mięso przy kości, a kości usunąć. Nagrzać piekarnik do 170 stopni C.
 
- Włożyć do garnka udka i doprawić solą oraz pieprzem. Obsmażać przez ok. 7 minut.
 
- Dodać pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek i tak smażyć jeszcze przez ok. 2 minuty. Dodać zioła. Wymieszać dokładnie i smażyć razem przez chwilkę.
 
- Powoli wlewać czerwone wino. Dodać fasolkę razem z zalewą. Następnie wlać bulion oraz passatę pomidorową. Doprawić pieprzem.
 
- Przykryć garnek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 60 minut.
 
- Posypać natką pietruszki i smacznego!
 
                 
                    
                    
                 
                
                                                            
                                    
                
                
             
                                        
            
            
            
            
                            
            
                            
                    
                        Pokaż wszystkie artykuły tego autora                    
                
            
                                        
            
            
                	Najnowsze komentarze
	
					- 
									
						
					
								
					Mary53
						
										2017.04.13 16:06										
						
					
				
				Już się nie mogę doczekać świąt przez Wasz artykuł!
			 
					- 
									
						
					
								
					Stokrotka
						
										2017.04.10 17:08										
						
					
				
				Wszystko jest taaakie pyszne!  
			 
					- 
									
						
					
								
					Sonia
						
										2017.04.07 11:19										
						
					
				
				Zrobię na święta gulasz w/g tego przepisu:)