Peeling służy do złuszczania martwych komórek naskórka i pobudzania skóry do produkowania nowych komórek. Systematyczne wykonywanie peeling gwarantuje idealnie czystą skórę pozbawioną wszelkich zanieczyszczeń, dodaje jej elastyczności i blasku. Peelingi do ciała 1. Kawowy peeling...
Wersja podstawowa? Sól i pieprz. My dodajemy do niej jeszcze jeden artykuł, który potrafi odmienić smak potrawy o 180 stopni i – nierzadko – uratować cały obiad. Chodzi oczywiście o ketchup. Z ketchupów dostępnych na polskim rynku zdecydowanie wyróżnia się intensywnie pomidorowy ketchup Pudliszki....
Jego zastosowanie zmienia się w zależności od gatunku. Najwyższej, jakości gatunek stosowany także jako przyprawa pochodzi z Jamajki, jednak najbardziej popularnym w sztuce kulinarnej gatunkiem jest malezyjski imbir lekarski oraz spożywany na surowo imbir japoński. W lecznictwie...
Wystarczy jeden garnek lub wok, by przygotować obiad w jednym naczyniu. Dzięki różnorodności składników masz duże pole do popisu, gdyż kombinacji jest wiele. Sycące danie, odgrzane następnego...
Poniedziałek: pączek, jogurt owocowy, herbatniki, wtorek: krakersy, cola, orzeszki solone, środa:...
Pietruszka zwyczajna osiąga wysokość do około 50 cm, ma pierzaste listki, w ładnym, połyskującym, zielonym kolorze (jaśniejsze i mniejsze niż u selera). Kwitnie kwiatami drobnymi, zielonożółtymi i zebranymi w baldach złożony z 10 do 20 szypułek. Owocami są jajowate rozłupnie, brunatnozielonkawej...
Domowy majonez na święta przyda się nie tylko do tradycyjnej sałatki warzywnej, ale równiez do dekoracji potraw. Jak zrobić domowy ajonez na święta? Mamy dla Was przepis na klasyczny domowy majonez na święta oraz kilka wskazówek, które zapewnią mu idealną konsystencję...
Przygotowanie domowego pasztetu to sposób na stworzenie wyjątkowego, aromatycznego dania, które zachwyci każdego smakosza. Mamy sprawdzony przepis na pasztet domowy, który możesz z powodzeniem przygotować na te święta. Sprawdzony prepis na pasztet domowy...
Ciemnofioletowy o lśniącej skórce bakłażan przywędrował do nas z Indii. Bakłażan, inaczej zwany oberżyną, nie jest szczególnie aromatycznym owocem (dokładnie tak, bakłażan to nie warzywo!), dlatego możemy go łączyć z innymi warzywami. Kiedy można wprowadzać bakłażana do diety dziecka? Według...
Wakacje na Zanzibarze to marzenie mnóstwa turystów zewsząd. Czy na Zanzibarze jest bezpiecznie dla turystów? Generalnie, Zanzibar się odznacza wysokim poziomem bezpieczeństwa dla odpoczywających tutaj...
Z Bożym Narodzeniem wiąże się wiele tradycji i przepisów kulinarnych, zarówno ogólnopolskich, jak i regionalnych. Najważniejszą jednak pozostaje łamanie się opłatkiem w Wigilię oraz świąteczne ucztowanie pierwszego i drugiego dnia świąt. Dlatego do Bożego Narodzenia warto się odpowiednio przygotować,...
Jest to idealne rozwiązanie nie tylko dla osób, które chciałyby przejść na wegetarianizm, lecz trudno im zrezygnować z mięsa, ale również dla tych, którzy chcą poprawić swój sposób odżywiania, bez znacznych restrykcji. Co więcej, fleksitarianizm zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy, chorób sercowo-naczyniowych...
Chętnie gotuje i z radością eksperymentuje, najczęściej korzystając z lokalnych i sezonowych produktów. Z myślą o najmłodszych proponuje sześć wyjątkowych i prostych warzywnych dań, które można przygotować razem z dzieckiem. CZYTAJ...
Niespełna roczne dziecko chce być samodzielne. Próbuje samodzielnie chodzić, chce się bawić zabawkami innych dzieci. Rodzice muszą więc bardzo uważać, żeby nie zrobiło sobie krzywdy. W 12. miesiącu życia dziecko rośnie wolniej niż do tej pory i jest...
RZS, czyli reumatoidalne zapalenie stawów, to choroba autoimmunologiczna, układowa. Jest to choroba, w której organizm atakuje własne komórki, a dokładniej w tym przypadku powstaje stan zapalny, który doprowadza do uszkodzeń stawów i zajęcia błony maziowej....