Makaron smakuje wszystkim, niezależnie od wieku, i można go połączyć z praktycznie każdym dodatkiem. To sprawia, że możemy go jeść na okrągło, cały rok, niezależnie od pogody za oknem i to w wielu wersjach – my proponujemy na zimno i na ciepło! Gwarantujemy, że za każdym razem będzie smakował tak...
Dlaczego powinniśmy jeść makaron? Makaron wyrabia się z odpowiednio wyrobionego ciasta z mąki, jaj i soli, które następnie się suszy. Specjalistami w tym procesie zostali Włosi – przodują także w rankingach zajadania się tym specjałem. Polacy natomiast pozostają za nimi...
Dziś obchodzimy wyjątkowe, kulinarne święto – Światowy Dzień Makaronu! Jak najlepiej uczcić tę okazję? Oczywiście wspólnym świętowaniem! 25 października to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Oto inspiracje od Lubelli na każdą okazję i...
Okazuje się, że gotowane i pieczone, czyli poddane obróbce termicznej ziemniaki, makaron, ryż, jaja czy mięso, podobnie jak produkty surowe mają określony czas bezpiecznego przechowywania w lodówce. Wiesz jak długo możesz bezpiecznie przechowywać w lodówce ugotowany ryż...
O pozostaniu z dzieckiem w domu, zazwyczaj decyduje wiele czynników. Nie o wszystkich mamy "siedzące z dzieckiem w domu" mają ochotę rozmawiać na forum. Niektóre powody są oczywiste, inne trudne wewnętrznie a jeszcze inne intuicyjne, zgodne z przekonaniami. Jakiekolwiek by one nie były, pozostanie...
Godz 6.30 dzwoni mój budzik...Podrywam się z łóżka...i zaraz na nie opadam, jeszcze 5 min. i wstanę. Co minuta zerkam na zegarek, by znowu...
Światowy dzień makaronu! Dziś światowy dzień makaronu. Lubimy go wszyscy. Na słodko, słono i ostro. Jako wykwintne danie i danie na szybko lub deser i do sałatek, zapiekanek. Rurki, świderki, kokardki, kolanka, nitki i płaty od koloru do wyboru.
Światowy dzień makaronu! Używacie makaronu "białego' czy pełnoziarnistego? Ja staram sie etraz tylko pełnoziarnisty kupować, ale cóż....smakuje inaczej ;-),Światowy dzień makaronu! plascynacja (2014-03-14 09:01:44) Używacie makaronu...
Stół przykryty białym obrusem, na stole bukiet czerwonych róż w wazonie, świece, a w tle cicho grająca nastrojowa muzyka. Szampan chłodzi się w lodówce, a my mamy kilka pomysłów na kolację na walentynki:
Jeśli w dodatku uda nam się przygotować go szybko, przy minimalnym nakładzie sił i pieniędzy, z pewnością trafi na listę naszych ulubieńców. Do takich propozycji należy 5 sprawdzonych przepisów na obiad na szybko, które przygotowaliśmy specjalnie z myślą o osobach poszukujących kreatywnych...
Makaron, ryż, ziemniaki - jak wykorzystujecie, kiedy wam zostaną? Takich składników jak makaron, ryż czy ziemniaki zwykle gotuje się więcej, trudno trafić idealnie z ilością. Mam w lodówce sporo ugotowanego makaronu i ziemniaków z obiadu,...
Kuchnia włoska pozostaje od lat wierna tradycji, czerpie z dobrodziejstw swojego kraju oraz kreatywności kucharzy. Każdy region wyróżnia się własnymi specjałami, które można zjeść też w restauracjach w całej Polsce – np. pizzę w Tychach (https://www.pizzadominium.pl/lokale/tychy-c-h-r-city-point),...
Daj mamie prezent taki, jaki sama chciałabyś dostać. Zawsze kieruje się taką zasadą i wtedy prezenty są udane. Nie boje się wybierać rzeczy, które innym nie przyszłyby w pierwszej kolejności do głowy. Zawsze są to prezenty wyjątkowe, przemyślane, a czasami nawet bardzo...
Płatki kukurydziane na śniadanie, w biegu przekąszone ciastka i paluszki, biały makaron i sos ze słoiczka na obiad. To żywienie wielu z nas. Wysokokaloryczne, bogate w węglowodany proste, tłuszcze nasycone, a ubogie w witaminy, składniki mineralne oraz błonnik pokarmowy, który w utrzymaniu...
Makaron tani, czy z "wyższej " półki? ja nie robię makaronu z tego prostego powodu, że nie mam na to czasu po prostu. jeśli miałabym go robić to już raczej większą ilość, żeby się to opłacało a też nie jem go aż tyle więc mógłby się zepsuć. na co dzień kupuję raczej te ze średniej półki cenowej i...
Kolejny dzień i znów szukanie pomysłu na obiad. Gdy do tego dochodzi jeszcze praca, zakupy i spacer z maluchem nie ma już zbyt wiele czasu na przygotowanie czegoś pożywnego, ciepłego i przede wszystkim smacznego. Na szczęście mamy sposoby, żeby przygotować taki obiad w...
Tym co przyspiesza psucie się jedzenia jest tlen oraz wysoka temperatura. Na szczęście technika przychodzi nam z pomocą w kwestii przechowywania jedzenia. Jeśli dodatkowo zastosujesz proponowane w artykule zasady, żadna część żywności świątecznej nie ulegnie zepsuciu.
Artykuł zawiera lokowanie produktów Jeśli spędzasz sylwestra...
Autor artykułu: dietetyk Ilona Jankowska, pasjonatka zdrowego stylu życia i promotorka zdrowia - specjalistka diety katogenicznej. Praca przed komputerem w zaciszu domowym wyzwala brak organizacji, powoduje ,...
Szybka, 3-dniowa dieta to dobry początek do zmiany sposobu odżywiania na zdrowszy. Przy dzieciach trudno trzymać się w ryzach, ale mały sukces szybkiej...