31 stycznia 2011 15:57 | ID: 399563
nie wolno ryzykować..
31 stycznia 2011 16:00 | ID: 399569
Ale zawsze za pierwszysm razem moze cos nie wyjsc, a za drugim zawsze wyjdzie:) Wlasnie znalazlam ciekawy przepis na gulasz i jutro sie z nim zmierze:)
Kinuś gdzie ten przepis na gulasz?
JUz zapodaję:)
Gulasz a la tropicana
Składniki:
1 kg szynki PQS,
1 czerwona papryka,
8 małych pieczarek,
1 cebula,
4 łyżki oliwy z oliwek,
2 plastry ananasa,
100 g pędów z bambusa,
sól, pieprz do smaku, liści laurowy.Mięso pokroić w paseczki ok. 1 cm i przesmażyć na oliwie z oliwek. Po 5 minutach dodać pokrojona w piórka cebulę, pociętą w paseczki paprykę i umyte pieczarki w całości. Dodać listek laurowy, doprawić do smaku sola i pieprzem. Przełożyć do garnka, podlać wodą. Dodać pokrojonego w kawałki ananasa i pędy bambusa. Całość dusić jeszcze chwilę, aż będzie miękkie. Podawać z dzikim ryżem.
31 stycznia 2011 20:33 | ID: 400005
ciekawy przepis na wieprzowinkę
31 stycznia 2011 20:55 | ID: 400048
Bardzo fajny jest, nie wiedzialam że moża zjeść wieprzowinę na słodko:)
31 stycznia 2011 21:31 | ID: 400074
dokladnie nie wolno ryzykować
2 lutego 2011 20:49 | ID: 403027
dodam jeszcze fajny przepis:)
Żeberka w sosie teiyaki ze śliwką
Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych,
2 cebule,
5 łyżek oliwy z oliwek,
6 suszonych śliwek,
4 łyżki sosy teriyaki,
Sól, pieprz, papryka czerwona,
1 litr wody.
Wykonanie:
Mięso podzielić na kawałki, po 2 żeberka, posypać przyprawami, polać sosem teriyaki, obłożyć pokrojoną w piórka cebulą i odstawić na 3 godziny do lodówki. Następnie przesmażyć mięso na oliwie około 3 minuty z każdej strony. Na tej samej patelni zeszklić cebulę. Do garnka przelać resztę sosy teriyaki, uzupełnić wodą. Przełożyć żeberka, cebulę i pokrojone w paseczki suszone śliwki. Dusić, aż będą miękkie.
2 lutego 2011 22:47 | ID: 403223
Ale zawsze za pierwszysm razem moze cos nie wyjsc, a za drugim zawsze wyjdzie:) Wlasnie znalazlam ciekawy przepis na gulasz i jutro sie z nim zmierze:)
Kinuś gdzie ten przepis na gulasz?
JUz zapodaję:)
Gulasz a la tropicana
Składniki:
1 kg szynki PQS,
1 czerwona papryka,
8 małych pieczarek,
1 cebula,
4 łyżki oliwy z oliwek,
2 plastry ananasa,
100 g pędów z bambusa,
sól, pieprz do smaku, liści laurowy.Mięso pokroić w paseczki ok. 1 cm i przesmażyć na oliwie z oliwek. Po 5 minutach dodać pokrojona w piórka cebulę, pociętą w paseczki paprykę i umyte pieczarki w całości. Dodać listek laurowy, doprawić do smaku sola i pieprzem. Przełożyć do garnka, podlać wodą. Dodać pokrojonego w kawałki ananasa i pędy bambusa. Całość dusić jeszcze chwilę, aż będzie miękkie. Podawać z dzikim ryżem.
A jak szynka nie jest PQS to nie wyjdzie??
2 lutego 2011 22:48 | ID: 403225
dodam jeszcze fajny przepis:)
Żeberka w sosie teiyaki ze śliwką
Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych,
2 cebule,
5 łyżek oliwy z oliwek,
6 suszonych śliwek,
4 łyżki sosy teriyaki,
Sól, pieprz, papryka czerwona,
1 litr wody.
Wykonanie:
Mięso podzielić na kawałki, po 2 żeberka, posypać przyprawami, polać sosem teriyaki, obłożyć pokrojoną w piórka cebulą i odstawić na 3 godziny do lodówki. Następnie przesmażyć mięso na oliwie około 3 minuty z każdej strony. Na tej samej patelni zeszklić cebulę. Do garnka przelać resztę sosy teriyaki, uzupełnić wodą. Przełożyć żeberka, cebulę i pokrojone w paseczki suszone śliwki. Dusić, aż będą miękkie.
Zapomnialas dodac, ze zeberka PQS
2 lutego 2011 22:50 | ID: 403229
dodam jeszcze fajny przepis:)
Żeberka w sosie teiyaki ze śliwką
Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych,
2 cebule,
5 łyżek oliwy z oliwek,
6 suszonych śliwek,
4 łyżki sosy teriyaki,
Sól, pieprz, papryka czerwona,
1 litr wody.
Wykonanie:
Mięso podzielić na kawałki, po 2 żeberka, posypać przyprawami, polać sosem teriyaki, obłożyć pokrojoną w piórka cebulą i odstawić na 3 godziny do lodówki. Następnie przesmażyć mięso na oliwie około 3 minuty z każdej strony. Na tej samej patelni zeszklić cebulę. Do garnka przelać resztę sosy teriyaki, uzupełnić wodą. Przełożyć żeberka, cebulę i pokrojone w paseczki suszone śliwki. Dusić, aż będą miękkie.
Zapomnialas dodac, ze zeberka PQS
a to bardzo ważne
3 lutego 2011 05:20 | ID: 403332
dodam jeszcze fajny przepis:)
Żeberka w sosie teiyaki ze śliwką
Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych,
2 cebule,
5 łyżek oliwy z oliwek,
6 suszonych śliwek,
4 łyżki sosy teriyaki,
Sól, pieprz, papryka czerwona,
1 litr wody.
Wykonanie:
Mięso podzielić na kawałki, po 2 żeberka, posypać przyprawami, polać sosem teriyaki, obłożyć pokrojoną w piórka cebulą i odstawić na 3 godziny do lodówki. Następnie przesmażyć mięso na oliwie około 3 minuty z każdej strony. Na tej samej patelni zeszklić cebulę. Do garnka przelać resztę sosy teriyaki, uzupełnić wodą. Przełożyć żeberka, cebulę i pokrojone w paseczki suszone śliwki. Dusić, aż będą miękkie.
Zapomnialas dodac, ze zeberka PQS
a to bardzo ważne
Uuuu... Taki przeoczenie... i nie będzie premii...
5 lutego 2011 11:36 | ID: 406487
Nieważne czy pqs czy nie, ale przepis jest wedlug mnie naprawdę dobry!
7 września 2011 22:05 | ID: 630424
I co z tymi PQSami? Bo coś ani widu, ani słychu. Można to w ogóle gdzieś kupić?
8 września 2011 11:07 | ID: 630939
Oj, nie przepadam za wieprzowinką, chyba że w formie kiełbaski z ogniska.
8 września 2011 12:03 | ID: 630991
Gulasz a la tropicana muszę to sprawdzić bo brzmi bardzo smacznie ;)
8 września 2011 15:44 | ID: 631151
A ja lubię wieprzowinę. Żeberka, karkóweczka, polędwiczka.
11 września 2011 17:29 | ID: 633377
Kiełbaska z ogniska, wszak też wieprzowa :) Taka biała - niebo w gębie :) A i dobrym szaszłyczkiem z dobrego prosiaka pogardzić nie sposób ;)
11 września 2011 20:08 | ID: 633435
A ja lubię wieprzowinę. Żeberka, karkóweczka, polędwiczka.
Zobaczymy czy usuną mi posta jak napiszę, że również uwielbiam wieprzowinę - najbardziej polędwicę.
Nie napiszę za to czy jest to wieprzowina z certyfikatem czy bez... bo znowu dostanę ostrzeżenie...
11 września 2011 22:42 | ID: 633614
Oo Usunięte posty? Ostrzeżenia? Za co, jeśli można wiedzieć?
W kwestii certyfikatów - jeśli takie funkcjonują to mówić o nich trzeba. Dzięki takim rzeczom można wyeliminować z rynku hołotę sprzedającą ochłapy w supermarketach. Jeśli się ludziom uświadomi, żeby uważali co kupują i sprawdzali żródła - wyjdzie to na dobre wszystkim
11 września 2011 23:14 | ID: 633623
Oj, nie przepadam za wieprzowinką, chyba że w formie kiełbaski z ogniska.
Tam za wile mięsa nie znajdziesz chyba że to będzie swojska kiełbaska np. taka jak ja robie.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.