Słodziki są sztuczne Podstawowym zarzutem dla słodzików jest to, że są one uważane za sztuczne. Zwolennicy tej teorii przekonują, że substancje, które nie istnieją naturalnie w przyrodzie na pewno wpływają negatywnie na nasze zdrowie. Czy jednak jest to prawdą? Wiele słodzików, które...
Robiąc przegląd produktów spożywczych, które kupujemy w sklepie, można zauważyć, że zwiększa się ilość tych z dodatkiem słodzików. Słodzik znajdziemy w gumach do żucia, napojach gazowanych, cukierkach, żelkach a przede wszystkich w produktach dla diabetyków....
SŁODZIKI: aspartam, fruktoza, sacharyna... Wiele badań pokazuje, że słodziki nie są obojętne dla zdrowia. Zamiast cukru i słodzików lepiej używać: słodów zbożowych, buraczanych (w sklepach ze zdrową żywnoscią) i miodu - ale też w niedużych ilościach. Bardzo dobrze sprawdza się też stewia i lukrecja....
Słodziki - co o nich wiemy... Słodziki -co o nich wiemy, czy znamy, czy po nie sięgamy... Poniższy artykuł przybliży nam wiedzę o nich... warto przeczytać...
SŁODZIKI: aspartam, fruktoza, sacharyna... Proszę o pomoc i rozjacśnienie tematu substancji słodzących i ich wpływu na nasze zdrowie. Jestem na diecie i do minimum ograniczam węglowodany, stąd zamiast cukru stosuje słodziki - mój słodzik jest na bazie aspartamu, ale coraz więcej złego czytam i słysze...
Słodziki - co o nich wiemy... dla mnie słodzik ,mimo ,że słodki ,to jakieś paskudztwo ... dziwny smak ma herbata ,o kawie nie wspomnę... 100% słodyczy znajduję w cukrze i cich mach dwie łyżeczki do kawki,jedna łyżeczka do herbatki mmm... rozmakowałam się. jak zabraknie mi cukru ,to i kawę i herbatę...
Są produkty, które bezpośrednio przyczyniają się do rozwoju nowotworów w organizmie człowieka, są też takie które mogą mieć wpływ pośredni. Na szczęście większość potraw i produktów uznajemy za bezpieczne dla zdrowia. Tak czy inaczej, istnieje grupa produktów, których lepiej...
SŁODZIKI: aspartam, fruktoza, sacharyna... Tu nie chodzi o pisanie, a praktykowanie. Dziwnie powoływać się na "pisanie" jak się czegoś nie używa. Używam ksylitolu od dłuższego czasu i uparcie uważam, ze jest cudowny. :) Pozdrawiam.
Jak catering wspiera Twoją dietę? Catering dietetyczny to nie tylko wygoda, ale także doskonały sposób na wprowadzenie zdrowych nawyków żywieniowych. Dzięki niemu możemy cieszyć się posiłkami przygotowanymi za pomocą technik takich jak: gotowanie na parze, pieczenie, grillowanie. Te...
Wiosna to doskonały czas żeby obudzić się z zimowego letargu i rozpocząć wdrażanie zdrowych nawyków żywieniowych. Coraz piękniejsza pogoda i dłuższy dzień sprawiają, że nie tylko wstaje nam się łatwiej, ale też mamy coraz więcej energii na zwiększenie aktywności i walkę z własnymi słabościami. Wiosna...
Dieta FODMAP pojawia się coraz częściej w pytaniach na forach internetowych dotyczących zdrowego stylu życia. Najczęściej informacji szukamy w sieci, czasem w książkach. Natrafiamy tam na niezliczoną ilość nowych diet i komentarzy. Łatwo można się w nich pogubić. Szczególnie, że ich nazwy potrafią...
Podczas ciąży w organizmie kobiety zachodzi wiele zmian, nie tylko wizualnych, ale też tych niewidocznych, związanych między innymi z gospodarką hormonalną. Jest to czas szczególnej troski o zdrowie swoje i swojego nienarodzonego dziecka, datego też dobra dieta w ciąży i prawidłowe odżywianie, to...
Skład gum do żucia jest różny, bo różni są ich producenci. Na pewno są gumy zdrowsze i bardziej szkodliwe. Trzeba jednak jasno powiedzieć, że jeśli chodzi o gumy syntetyczne to nie ma takich, których żucie dostarczałoby więcej korzyści zdrowotnych niż szkody. Istnieją...
Dieta dziecka powinna być różnorodna. Dzięki temu organizm otrzymuje optymalną dla niego dawkę wszystkich składników mineralnych i witamin. Pomaga to w utrzymaniu prawidłowej gospodarki w całym organizmie oraz usprawnia umysł, poprawia koncentrację, przeciwdziała senności...
Cukier czy słodzik? Jedni wierzą w cudowną moc słodzików, inni tradycyjnie wolą cukier. Co jest lepsze Waszym zdaniem?,Cukier czy słodzik? Wydaje mi się, że cukier. Jednak nie używam ani cukru ani slodzika.,Cukier czy słodzik? Mysle, ze jednak cukier jest ,,zdrowszy,,. ,Cukier czy...
Produkty żywnościowe różnią się zawartością pierwiastków. Kwasotwórcze są bogate w chlor, fosfor i siarkę, a zasadotwórcze w wapń, sód, potas, magnez. Twoja dieta powinna się składać w 80% z produktów zasadotwórczych i obojętnych, a w 20 % z produktów...
Wydawałoby się, że wszystkie produkty na sklepowych półkach powinny być zdrowe, no bo przecież zostały dopuszczone do sprzedaży, więc świadczy to o tym, że wszystko jest z nimi w porządku. Niestety rzeczywistość jest trochę inna. Wiele produktów spożywczych zawiera w swoim...