Wstążki, kokardki, świderki czy rurki, a może spaghetti, tagliatelle, farfalle, penne, a nawet makaron ryżowy czy czekoladowy – każdy z nich będzie świetnie smakował w tych pysznych potrawach. Z makaronów wyczarujesz niesamowite postne dania na piątek. Makarony to także...
Makaron smakuje wszystkim, niezależnie od wieku, i można go połączyć z praktycznie każdym dodatkiem. To sprawia, że możemy go jeść na okrągło, cały rok, niezależnie od pogody za oknem i to w wielu wersjach – my proponujemy na zimno i na ciepło! Gwarantujemy, że za każdym razem będzie smakował tak...
Dlaczego powinniśmy jeść makaron? Makaron wyrabia się z odpowiednio wyrobionego ciasta z mąki, jaj i soli, które następnie się suszy. Specjalistami w tym procesie zostali Włosi – przodują także w rankingach zajadania się tym specjałem. Polacy natomiast pozostają za nimi...
Dziś obchodzimy wyjątkowe, kulinarne święto – Światowy Dzień Makaronu! Jak najlepiej uczcić tę okazję? Oczywiście wspólnym świętowaniem! 25 października to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Oto inspiracje od Lubelli na każdą okazję i...
Wśród osób odchudzających się i trzymających sylwetkę w ryzach wciąż pokutuje twierdzenie, że makaron tuczy. Nie jest to prawdą, ponieważ ugotowane kluski mają średnio 140-150 kcal w 100 g. Jeżeli więc jesteś zwolennikiem włoskich past, dania z makaronem możesz włączyć do swojego jadłospisu. Poznaj...
Pełnoziarniste makarony już przekonały do siebie wielkie grono smakoszy, ale będzie ich jeszcze więcej! Teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, bardziej delikatny smak, który zachwyci nie tylko fanów makaronów pełnoziarnistych, ale także tych, którzy swoją przygodę z tym smakiem dopiero...
Bardzo dziękujemy za wszystkie przepyszne dania, którymi się z nami podzieliliście! Na pewno dostarczą nam wielu fantastycznych wrażeń smakowych......
Włoska "pasta" została wynaleziona w starożytnym Rzymie. Jednak dopiero Włosi opanowali wytwarzanie makaronu do perfekcji i dzięki temu stał się sławny na całym świecie. Włosi dzielą makarony na trzy podgrupy:
W czasie kwarantanny i akcji #zostańwdomu ograniczamy do minimum wychodzenie z domu. W związku z tym zrobiliśmy spore zapasy. W naszych spiżarniach pojawiło się dużo makaronów, ryżu oraz kasz. Teraz...
Wystarczy jeden garnek lub wok, by przygotować obiad w jednym naczyniu. Dzięki różnorodności składników masz duże pole do popisu, gdyż kombinacji jest wiele. Sycące danie, odgrzane następnego...
Odkąd pamiętam na naszym stole wigilijnym musiała zagościć kutia. Przepis z makaronem wzięłam od koleżanki, ponieważ chciałam do tradycyjnego przepisu...
Słyszał ktoś kiedyś o torcie z makaronu? Chyba nie, dlatego portal Familie przedstawia wam tort z...
§1Niniejszy regulamin (zwany dalej Regulaminem) określa zasady przeprowadzenia konkursu „Pyszne makarony i każdy najedzony!” (zwanego dalej Konkursem).
Okazuje się, że gotowane i pieczone, czyli poddane obróbce termicznej ziemniaki, makaron, ryż, jaja czy mięso, podobnie jak produkty surowe mają określony czas bezpiecznego przechowywania w lodówce. Wiesz jak długo możesz bezpiecznie przechowywać w lodówce ugotowany ryż...
Makaron tani, czy z "wyższej " półki? z reguły kupuję tańszy makaron , najczęściej drobny - taki lubimy ....,Makaron tani, czy z "wyższej " półki? Nie kupuję tych całkiem tanich bo kiedyś miałam i mi sie cuda działa. Kupuję te ciut droższe ale nadal tanie.,Makaron tani, czy z "wyższej "...
Pomidorowa: z ryżem czy makaronem? Zawsze robilam z ryzem ,ale corka byla kiedyś u swojej koleżanki i tam jadła z makaronem no i teraz jak pomidorowa to tylko makaron.Więc robię pod nia zupe.,Pomidorowa: z ryżem czy makaronem? Wolę z ryżem , ale z makaronem też nie odmówię.,Pomidorowa: z ryżem czy makaronem?...
gotowanie makaronu Ja tak samo gotuję ryż, bardzo nie lubię tego w woreczkach bo przechodzi folią, mam potem wrażenie jak bym jadła plastik,gotowanie makaronu to sprawdzony sposób gotowania makaronu, robię tak od pewnego czasu,gotowanie makaronu zdarzyło mi sie tak ugotowac makaron tylko raz ale sie...
Makaron tani, czy z "wyższej " półki? ja wole jednak kupic troche lepszy jakosciowo makaron i miec pewnosc ze nie zrobi mi sie z niego pulpa bo takich makaronow wrecz nie znosze. jadam zazwyczaj makarony razowe, pelnoziarniste albo z blonnikiem owsianym i ZAWSZE gotuje je al dente,Makaron tani,...
Zapiekanki zrobisz ze wszystkiego, co masz pod ręką. Do warzyw możesz dodać mięsa, ryby, makaron lub ryż. Na koniec dopraw ziołami i danie gotowe. Jest ono uniwersalne, gdyż możesz je podać zarówno na obiad jak i kolacje. Zapiekanka warzywna z ziołami prowansalskimi
Światowy dzień makaronu! Dziś światowy dzień makaronu. Lubimy go wszyscy. Na słodko, słono i ostro. Jako wykwintne danie i danie na szybko lub deser i do sałatek, zapiekanek. Rurki, świderki, kokardki, kolanka, nitki i płaty od koloru do wyboru.