Wielkanoc to święto jajek, warto więc przygotować kilka dań, w których będą one grały główną rolę. Podobno im więcej jaj na stole, tym lepiej będzie wiodło...
Boczki to adipocyty- komórki tłuszczowe, które są ‘magazynkiem’ który tworzy organizm w obawie przed głodem (odziedziczyliśmy to po naszych przodkach, którzy jedli okazjonalnie). Boczki posiadają i kluseczki i dziewczyny posiadające figurę laseczki ;)...
Ulubiony jogurt jogurty jem rzadko, ale jak juz to wybieram truskawkowe tylko i wylacznie.,Ulubiony jogurt Bardzo lubię jogurty. Najbardziej wiśniowe i malinowe.
jogurty Ja sęe ostatnio delektuję mlecznymi deserami Monte - jest tyle smaków, że na kaźdy dzień tygodnia można wybrać inny, a i tak jeszcze jeden zostanie w rezerwie. Wiecie, to te desery, że słodi dodatek jest w osobnym pudełeczku niż sam jogurt. Można je zmieszac lub zjadac razem, w zalezności...
Jogurty powodujące astmę... Przeczytajcie sami i skomentujcie... Uwaga na te jogurty. Mogą wywołać astmę ...
Dla malucha kefir czy jogurt? Według kalendarza rozszerzania diety zaleca się wprowadzanie jogurtu czy kefiru w 11. miesiacu życia dziecka .Można podawać je kilka razy w tygodniu , zaczynając od 1-2 łyżeczek , stopniowo dochodząc do około 150-200ml.kefir produkowany jest z pasteryzowanego mleka do którego...
Nie jedz tego jogurtu! Są w nim kawałki metalu Znany producent wycofuje niebezpieczne
Jogurt z Biedronki do zwrotu... Kiedyś mieli w ofercie mieso z rekina i kazali oddawac bo było skażone ołowiem. ,Jogurt z Biedronki do zwrotu... Klarysamiera27 (2016-05-11 22:40:31) Kiedyś mieli w ofercie mieso z...
Kiedy morzna podawać jogurt? Są wskazane dla takich małych dzieci jogurty naturalne albo specjalne np z Nestle (jak dla mnie za drogie),ale mój synek odkąd skończyl 6 miesięcy zajada prawie wszystkie,prócz naturalnych niecierpi ich,chociaż próbowałam juz dorzucać do nich swoje owoce z soku,miksowac...
jogurt JAKI podaliscie dziecku po raz pierwszy jogurcik????Pietr juz ma 10 miesiecy wiec spokojnie moge dac mu jogurt tylko jaki????,jogurt Dokładnie niepamiętam, ale chyba naturalny i na pewno jakies owoce do tego dawałam
Wykorzystanie składników jak olej kokosowy, awokado, miód i kurkuma w codziennej pielęgnacji odpowiada na potrzeby nawilżenia, odżywienia a także na działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Naturalne składniki – klucz do nawilżenia i odżywienia Twojej cery z domowymi maseczkami W...
Płatki śniadaniowe – czym się kierować przy wyborze? Na rynku dostępnych jest wiele produktów, oznaczonych jako płatki śniadaniowe. Nie wszystkie są jednak godne uwagi ze względu duże ilości cukru i sztucznych dodatków. Żeby mieć pewność, że sięgasz po zdrowe płatki, które dostarczą cennych...
Wiele funkcji wapnia Szacuje się, że w Polsce spożycie wapnia wynosi jedynie 60% ilości zalecanej. Jest to o tyle zła informacja, że wapń pełni w Twoim organizmie wiele rozmaitych funkcji. Jest niezbędny do prawidłowej pracy serca i układu naczyniowego, przewodzi bodźce...
Przebarwienia, zwłaszcza w sezonie letnim, to zmora wielu kobiet. Powstają w wyniku nagromadzenia zbyt dużej ilości melaniny – barwnika skóry. Tak intensywna produkcja melaniny zachodzi w wyniku dużego nasłonecznienia, ale także w przypadku zaburzeń i zmian hormonalnych, antykoncepcji czy właśnie...
Autor artykułu: dietetyk Ilona Jankowska, pasjonatka zdrowego stylu życia i promotorka zdrowia - specjalistka diety katogenicznej.
Według zasad zdrowego żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, każdego dnia powinniśmy spożywać 4-5 posiłków, co 3-4 godziny. Przy takim rozłożeniu posiłków ułatwiamy utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi i właściwej masy ciała. Śniadanie najlepiej...
Co mamy na talerzu? Warto to sprawdzić już teraz. Przypadkowe składniki, wzięte szybko ze sklepowej półki, to niekoniecznie przepis na zdrową kuchnię. Chcesz naprawdę wzmocnić swój organizm? W taki razie pożegnaj wyroby garmażeryjne,...
Jednym z filarów zdrowia jest właściwe odżywianie od najmłodszych lat. Dwie mamy, lekarz i dietetyk, postanowiły więc założyć firmę HELPA (HEaLthy PArenting ),...
Dania powinny być lekkostrawne, z ograniczoną ilością tłuszczu, zawierać porcję warzyw lub owoców oraz jak najmniejszą ilość soli, cukru i produktów wysoko przetworzonych. Co ważne, mówiąc o diecie nie możemy zapominać o uzupełnianiu płynów. Woda powinna być niegazowana, niskozmineralizowana, bezpieczna...
Latem powinniśmy wybierać potrawy lekkostrawne, zawierające dużo warzyw i owoców, które o tej porze roku są ogólnodostępne. Zbyt ciężkie dania, szczególnie te smażone, zawierające duże ilości tłuszczu, mięsa i soli mogą przeciążać organizm oraz powodować wzrost temperatury...