Jaka kawe pijecie? malenstwo_1986 (2012-02-25 14:04:03) Ja pijam tylko "puszczalskie" kawy a najlepiej smakuja mi z mmojego ekspresu dolce gusto:). Pijam Latte macchiato:).Tylko niestety te kawki sa drogie bo 20 zl koszttuje 16 kapsulek z czego...
Kawa - napój bogów Ja popijam kawę z ekspresu, rano zaraz po przebudzeniu, żeby stanąć na nogi :). Po południu zdarza mi się wypić latte lub cappuccino do jakiegoś pysznego ciacha. Wcześniej kupowałam mieloną, ale teraz odkryłam pyszna kawę włoską Cellini w ziarnach i sama mielę, ma wyrazistszy...
Co teraz podjadacie? Wcinam princessę kokosową- XXL:)))),Co teraz podjadacie? Teraz nic, ale niedawno jadlam ciasto :),Co teraz podjadacie? Pierniczki, które upiekłam z Julką :)
jogurt Naturalny a najbardziej Julce smakuje i to do tej pory z zzota.,jogurt Wczoraj jadłam truskawkowy z ziarnami zbóż - nawet dobry był...,jogurt Ja swojej...
Dieta 40-latki ma chronić jej organizm oraz przyspieszać zwalniający w tym wieku metabolizm.Istotne jest również dostarczanie fitoestrogenów z pożywieniem- ponieważ nasze hormony zacznają się obniżać.Bezapelacyjnie...
Ekspres do kawy W pracy mamy tylko rozpuszczalną. Przysięgam, że 8 godzin w biurze jest dla mnie męczarnią. Biegnę do domu i pierwsze, co robię to włączam ukochany ekspres Saeco i serwuję...
Amarantus Witam, jakiś czas temu, w jednym z programów śniadaniowych, widziałam, jak przygotowywano potrawy z amarantusa. Bardzo zachwalali jego właściwości. Czy mogłaby mi Pani powiedzieć coś więcej na ten temat? Pozdrawiam,Amarantus To zboże, nazywane...
W ubiegłym roku uczestniczyłam w Festiwalu Prawdziwej Czekolady,który odbył się w Łodzi w willi "u Milscha". Na spotkanie przybyło sporo osób,które zasiadły w pięknej sali,przy ślicznych lakierowanych stolikach.Trzeba przyznać,że wystrój...
Podjadanie między głównymi posiłkami jest naturalne dla nas wszystkich. Nie musimy obawiać się tej skłonności u dzieci o ile nauczymy je sięgać po przekąski nie będące jedynie zastrzykiem pustych kalorii. Przed najbliższymi zakupami,...
Dodam słodzik zamiast cukru, trochę wody, czasem powietrza, czasem trochę „chemii” i już mam produkt „light”. Szybciej kupowany. Uważam, że teorię „light” wymyślili ekonomiści. Serek reklamowany jako „puszysty”...
Naturalne metody wspomagania odporności dziecka – to wszystko, co ćwiczy i wzmacnia układ odporności dziecka, a także unikanie tego, co go osłabia. Metody te wykluczają stosowanie środków farmakologicznych, zwłaszcza antybiotyków....
„Sądzę, że wielkim problemem współczesnego świata jest to, że wielu małżonków nie darzy się wzajemnie taką miłością, dzięki której byliby zdolni do praktykowania naturalnego planowania rodziny. Nie jesteśmy w stanie rozwiązać wszystkich...
Komu jeszcze marzną stopy? Zimne dłonie i stopy są wynikiem zbyt niskiego ciśnienia krwi. Można je poprawić np. poprzez jedzenie pikantnych potraw, gimnastykę, czy inny wysiłek fizyczny, oraz gorącą kąpiel. U kobiet niskie ciśnienie bywa wywoływane niedoborem żelaza. Wówczas wskazane...
Z pojęciem ekorodzicielstwo zetknął się na pewno każdy z nas. Bycie ekologicznym jest niewątpliwie modne w każdej dziedzinie życia – także w sferze ciąży oraz wychowania dzieci. Co tak naprawdę znaczy być ekorodzicem? Czy jest to jedynie...
Śniadanko Cini minis (obłędnie cynamonowe) zalane Activią truskawka+kiwi - puchotka. Do tego czarna i gorąca kawa :),Śniadanko Ja bułkę z ziarnami. Syn domowej roboty hot-doga.,Śniadanko Dwa klopsy z mięsa mielonego, i dwie kanapki Jedna z kiełbaską boczkową i papryczką marynowaną ,...
Na dworze siarczysty mróz przekraczający minus...
Wielu ludzi nie wyobraża sobie życia bez zwierząt. Nie wszyscy jednak mogą sobie pozwolić na dużą liczbę pupili, albo pupile dużych rozmiarów. Decydując się na zwierzaka domowego należy pamiętać, że nasz pupil również musi mieć ...
Skąd i kiedy się wzięła choinka? Niegdyś obowiązkowym elementem Bożego Narodzenia była zielona gałąź, którą przybijano do drzwi domów. Oznaczała ona życie, zdrowie oraz pomyślną wegetację roślin. Dodatkowo w Polsce przygotowywano ozdoby z opłatka, sięgające swą...
W Polsce Wigilię obchodzimy od XVIII wieku. Przez kolejne lata jej forma ewaluowała. Wzbogacana była o kolejne potrawy. Tradycja nakazuje, aby było ich dwanaście, na pamiątkę dwunastu Apostołów.
Najczęściej w sklepie sięgamy po mąkę tortową (typ 450), lub mąkę pszenną (typ 500). Mąkę tortową stosuję do ciast, a pszenną (typ 500) do klusek naleśników czy zasmażki.