Bioflawonoidy - związki te są szeroko rozpowszechnione w świecie roślinnym. Podstawowym źródłem są warzywa i owoce. Wpływają na uszczelnienie i wzmocnienie ścian naczyń krwionośnych, neutralizują wolne rodniki, obniżają ciśnienie krwi, działają antyzakrzepowo, współdziałają z witaminą C w utrzymaniu prawidłowego stanu tkanki łącznej, wiążą metale ciężkie nie dopuszczając do zatruć. Wykazują działanie antynowotworowe, przeciwmiażdżycowe, antyoksydacyjne.
Polub Familie.pl na Facebooku
11 składników żywnościowych, które chronią przed rakiem
Dzięki niektórym produktom oraz potrawom możesz zapobiec rozwinięciu się w Twoim organizmie nowotworów! Oto one…

Sonda

W jakim stopniu rak dotyczy Ciebie?
w żadnym - nigdy nie miała(e)m styczności z tą chorobą | 15.0% | |
choruje/chorowała osoba z grona dalekiej rodziny/znajomych | 35.0% | |
choruje/chorowała osoba z bliskiej rodziny/przyjaciel | 43.3% | |
ja sam(a) choruję/chorowała(e)m | 6.7% |
Najnowsze komentarze
- Żeby nie zachorować na raka trzeba spożywać żywność bez dodatków chemicznych . Żeby uniknąć chemii wystarczy przeczytać etykietę na żywności . W każdym sklepie sprzedawca jest zobowiązany udostępnić etykietę ze składem produktu. Należy omijać z daleka produkty z konserwantami i innymi dodatkami chemicznymi.