11 składników żywnościowych, które chronią przed rakiem - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

11 składników żywnościowych, które chronią przed rakiem

Dzięki niektórym produktom oraz potrawom możesz zapobiec rozwinięciu się w Twoim organizmie nowotworów! Oto one…



Ligany
- wykazują działanie przeciwnowotworowe. Skracają czas kontaktu organizmu kobiety z estrogenami, stan ten zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów hormonozależnych. Ligany zmniejszają zachorowalność na nowotwory piersi. Ligany występują w całych ziarnach zbóż, nasionach lnu, nasionach dyni.

Strzałka w prawo

Sonda

Grafika sondy

W jakim stopniu rak dotyczy Ciebie?

w żadnym - nigdy nie miała(e)m styczności z tą chorobą
15.0%
choruje/chorowała osoba z grona dalekiej rodziny/znajomych
35.0%
choruje/chorowała osoba z bliskiej rodziny/przyjaciel
43.3%
ja sam(a) choruję/chorowała(e)m
6.7%

Najnowsze komentarze

  • 178.36.*.*Ikona zgłaszania komentarza
    Żeby nie zachorować na raka trzeba spożywać żywność bez dodatków chemicznych . Żeby uniknąć chemii wystarczy przeczytać etykietę na żywności . W każdym sklepie sprzedawca jest zobowiązany udostępnić etykietę ze składem produktu. Należy omijać z daleka produkty z konserwantami i innymi dodatkami chemicznymi.