Bakłażany doskonale smakują panierowane, smażone lub duszone z dodatkiem czosnku i cebuli. Świetnie sprawdzają się także na grillu, zarówno jako danie główne, przystawka czy dodatek. Faszerowany bakłażan, ratatouille czy grecka zapiekanka zwana moussaką...
Chętnie gotuje i z radością eksperymentuje, najczęściej korzystając z lokalnych i sezonowych produktów. Z myślą o najmłodszych proponuje sześć wyjątkowych i prostych warzywnych dań, które można przygotować razem z dzieckiem. CZYTAJ...
Kiełbaska, kaszanka, karkówka? Ile razy można jeść to samo z grilla? Może tym razem poza tradycyjnymi daniami zechcecie urozmaicić sobie wspólne grillowanie czymś wyjątkowym i nowym. Znalazłam dla Was trzy ciekawe przepisy: słodkie i oryginalne szaszłyki, przepysznego lekkiego łososia na sałacie...
Szparagi można przyrządzić na wiele sposóbów i w każdym wydaniu smakują pysznie! Doskonałym sposobem na szaragi jest podanie ich z rabarbarowym sosem Hollandaise wg Anny Olson. Przepis pochodzi...
Na te wakacje wszyscy czekaliśmy z utęsknieniem. Zmęczeni prawie trzymiesięcznym lockdownem we własnych domach, obostrzeniami i koniecznością odnalezienia się w nowej rzeczywistości, z przyjemnością całą rodziną spędzimy czas nad morzem, w górach lub na Mazurach. Wakacje 2020 w Polsce stały się bardzo...
Z okazji Pierwszej Komunii możemy oczywiście urządzić przyjęcie w restauracji i wiele osób tak właśnie robi. Ale mamy wtedy ograniczony wpływ na menu – najczęściej możemy wybrać potrawy tylko z kilku propozycji lokalu, w którym przyjęcie ma się odbyć. Może więc lepiej zaprosić gości do domu, pod warunkiem...
Krótka charakterystyka różnych gatunków mięs. Kupując wołowinę, jagnięcinę, wieprzowinę, czy koninę powinniśmy przede wszystkim zwrócić uwagę na wygląd mięsa. Dobra wołowina musi być jędrna w dotyku i jasnoczerwonego koloru. Im kolor...