Bakłażany doskonale smakują panierowane, smażone lub duszone z dodatkiem czosnku i cebuli. Świetnie sprawdzają się także na grillu, zarówno jako danie główne, przystawka czy dodatek. Faszerowany bakłażan, ratatouille czy grecka zapiekanka zwana moussaką...
Wiosenna majówka to świetna okazja dla całej rodziny do miłego spędzenia czasu. Gdy jest ciepło lubimy przebywać na świeżym powietrzu i cieszyć się swoim towarzystwem. Im więcej osób tym lepiej, więc zapraszamy znajomych i rozpalamy grilla w ogrodzie czy na tarasie. Moje...
Włoska "pasta" została wynaleziona w starożytnym Rzymie. Jednak dopiero Włosi opanowali wytwarzanie makaronu do perfekcji i dzięki temu stał się sławny na całym świecie. Włosi dzielą makarony na trzy podgrupy:
Dania z grilla - zdrowe grillowanie Przed przystąpieniem do grillowania powinniśmy zadbać, aby przygotowane przez nas potrawy były jak najbardziej zdrowe. Pojęcie zdrowe nie oznacza tylko potraw o niskiej zawartości tłuszczu, z dodatkiem...
Zapiekanki zrobisz ze wszystkiego, co masz pod ręką. Do warzyw możesz dodać mięsa, ryby, makaron lub ryż. Na koniec dopraw ziołami i danie gotowe. Jest ono uniwersalne, gdyż możesz je podać zarówno na obiad jak i kolacje. Zapiekanka warzywna z ziołami prowansalskimi
Apetyt rośnie w miarę jedzenie i chodź naukowcy nie udowodnili jeszcze, która pora roku sprzyja zmianom nawyków żywieniowych niejadków, to my stawiamy...