Już 22 lipca tego roku pojawił się pierwszy komunikat Głównej Inspekcji Sanitarnej dotyczący partii Rizi, Oleju z ryżu. Badania przeprowadzone przez władze austriackie wykazały bowiem, iż w partii tego oleju przekroczono najwyższy dopuszczalny poziom estrów glicydowych (2779 ± 1034 µg/kg). Główny...
Wstążki, kokardki, świderki czy rurki, a może spaghetti, tagliatelle, farfalle, penne, a nawet makaron ryżowy czy czekoladowy – każdy z nich będzie świetnie smakował w tych pysznych potrawach. Z makaronów wyczarujesz niesamowite postne dania na piątek. Makarony to także...
Zazwyczaj zwracamy na kondycję włosów uwagę, gdy już jest z nimi nie najlepiej. Tymczasem regeneracja włosów i dbanie o nie jest jedną z prostszych czynności. Ważna jest jednak regularność domowych zabiegów, by wygląd włosów szybko się poprawił. Poniżej...
Którego tłuszczu używacie najczęściej w kuchni? U mnie króluje olej rzepakowy - według najnowszych badań ma najkorzystniejszy skład tłuszczowy, wspomaga walkę z cholesterolem, jest bogaty w omega-3 i witaminy A i E. ,Którego tłuszczu używacie najczęściej w kuchni?
Pakowanie na wakacyjny wyjazd zaplanuj nieco wcześniej, unikniesz wtedy stresu „zapomnienia” najważniejszych rzeczy. Często jednak skupiamy się na przedmiotach użytkowych, które mogą nam się przydać w podróży i na urlopie, a zapominamy o bardzo ważnej kwestii: odpowiedniego zadbania o skórę. Ta latem,...
Menu, jakie serwujemy dziecku w pierwszych 3 latach życia wpływa na późniejsze funkcjonowanie jego organizmu oraz kształtowanie dalszych nawyków żywieniowych. Dla naszych pociech jest to okres bardzo intensywnego wzrostu i rozwoju, dlatego...
Nowe napoje roślinne INKA spotkały się z ogromym entazjazmem wśród naszych czytelniczek i ich rodzin. W testowaniu wzięło udział ponad 50 osób, które chętnie próbowały tej ciekawej alternatywy dla mleka. Napoje roślinne INKA - Sojowe, Owsiane i Ryżowe – zachwyciły naturalnym i dobrym smakiem,...