Opublikowany przez:
Iwona Norberczuk
2014-08-21 13:20:43
SYROP Z CEBULI
- 2 duże cebule
- sok z jednej cytryny
- 10 łyżek miodu
Sposób przygotowania:
Drobno posiekaj cebule i zalej ją wyciśnietym sokiem z cytryny oraz miodem. Mieszankę pozostaw na dobę w ciełym miejscu a następnie przelej przez sitko. Dawkuj jedną łyżkę dziennie, gdy czujesz, że łapie cię przeziębienie.
SYROP Z CZOSNKU
- sześć ząbków czosnku
- sok z całej cytryny
- łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Obierz ząbki czosnku, rozgnieć i włóż do słoika. Dodaj miód oraz sok z cytryny. Zostaw miksturę na kilka godzin, a następnie przecedź przez sitko. Dawkuj trzy łyżeczki stołowe dziennie przy infekcjach.
SYROP Z IMBIRU
- 150 g imbiru
- 3 cytryny
-5 łyżek miodu
Sposób przygotowania:
Obierz imbir i zetrzyj do na tarce. Zalej litrem gorącej wody i poczekaj, aż ostygnie. Dodaj miód oraz sok z cytryny. Po ostygnięciu przecedź do wyparzonej butelki lub słoika.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!