Opublikowany przez: Iwona Norberczuk 2014-08-21 13:20:43
SYROP Z CEBULI
- 2 duże cebule
- sok z jednej cytryny
- 10 łyżek miodu
Sposób przygotowania:
Drobno posiekaj cebule i zalej ją wyciśnietym sokiem z cytryny oraz miodem. Mieszankę pozostaw na dobę w ciełym miejscu a następnie przelej przez sitko. Dawkuj jedną łyżkę dziennie, gdy czujesz, że łapie cię przeziębienie.
SYROP Z CZOSNKU
- sześć ząbków czosnku
- sok z całej cytryny
- łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Obierz ząbki czosnku, rozgnieć i włóż do słoika. Dodaj miód oraz sok z cytryny. Zostaw miksturę na kilka godzin, a następnie przecedź przez sitko. Dawkuj trzy łyżeczki stołowe dziennie przy infekcjach.
SYROP Z IMBIRU
- 150 g imbiru
- 3 cytryny
-5 łyżek miodu
Sposób przygotowania:
Obierz imbir i zetrzyj do na tarce. Zalej litrem gorącej wody i poczekaj, aż ostygnie. Dodaj miód oraz sok z cytryny. Po ostygnięciu przecedź do wyparzonej butelki lub słoika.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.