Opublikowany przez: ULA
Zwróć uwagę na to co jecie
Jeśli nie chcesz złapać groźnego wirusa, niezwykle ważne jest również to, co znajduje się na Twoim talerzu. Odpowiednia w tym czasie dieta powinna przede wszystkim dostarczać wszelkich kluczowych dla budowania odporności składników odżywczych, czyli witamin z grupy B, C i D oraz beta-karoten, cynk, miedź i żelazo. Pobudzają one wzrost białych krwinek, a także podnoszą odporność na zakażenia.
Naturalne syropy wzmacniające odporność |
Gdzie się one znajdują? Przede wszystkim postaw na owoce (szczególnie cytrusy) i warzywa (papryka, cebula, por, rzepa, kapusta, marchew), ryby (najlepiej te tłuste morskie), chude mięso (np. piersi z indyka, szynka, kurczak) a także pieczywo pełnoziarniste, nabiał i kasze.
Warto jednocześnie postawić na najbardziej znane i cenione miód oraz czosnek.
Naszej odporności pomogą także na pewno probiotyki, tran oraz zestawy odpowiednio skomponowanych suplementów diety.
teraz ją przechodzę |
|
24,6% |
mniej niż kilka tygodni temu |
|
8,8% |
mniej niż kilka miesięcy temu |
|
5,3% |
rok temu lub dawniej |
|
40,4% |
nigdy jeszcze nie chorowałe(a)m na grypę |
|
21,1% |
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.