Opublikowany przez:
                              
              
                                  ULA                
                              
              
              
              
                              
                  
                
              
                          
Zwróć uwagę na to co jecie
Jeśli nie chcesz złapać groźnego wirusa, niezwykle ważne jest również to, co znajduje się na Twoim talerzu. Odpowiednia w tym czasie dieta powinna przede wszystkim dostarczać wszelkich kluczowych dla budowania odporności składników odżywczych, czyli witamin z grupy B, C i D oraz beta-karoten, cynk, miedź i żelazo. Pobudzają one wzrost białych krwinek, a także podnoszą odporność na zakażenia.
| Naturalne syropy wzmacniające odporność | 
Gdzie się one znajdują? Przede wszystkim postaw na owoce (szczególnie cytrusy) i warzywa (papryka, cebula, por, rzepa, kapusta, marchew), ryby (najlepiej te tłuste morskie), chude mięso (np. piersi z indyka, szynka, kurczak) a także pieczywo pełnoziarniste, nabiał i kasze. 
                 
Warto jednocześnie postawić na najbardziej znane i cenione miód oraz czosnek.
Naszej odporności pomogą także na pewno probiotyki, tran oraz zestawy odpowiednio skomponowanych suplementów diety.
| teraz ją przechodzę | 
	        						 | 
	        					24,6% | 
| mniej niż kilka tygodni temu | 
	        						 | 
	        					8,8% | 
| mniej niż kilka miesięcy temu | 
	        						 | 
	        					5,3% | 
| rok temu lub dawniej | 
	        						 | 
	        					40,4% | 
| nigdy jeszcze nie chorowałe(a)m na grypę | 
	        						 | 
	        					21,1% | 
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!