Zwróć uwagę na to co jecie
Jeśli nie chcesz złapać groźnego wirusa, niezwykle ważne jest również to, co znajduje się na Twoim talerzu. Odpowiednia w tym czasie dieta powinna przede wszystkim dostarczać wszelkich kluczowych dla budowania odporności składników odżywczych, czyli witamin z grupy B, C i D oraz beta-karoten, cynk, miedź i żelazo. Pobudzają one wzrost białych krwinek, a także podnoszą odporność na zakażenia.
Naturalne syropy wzmacniające odporność |
Gdzie się one znajdują? Przede wszystkim postaw na owoce (szczególnie cytrusy) i warzywa (papryka, cebula, por, rzepa, kapusta, marchew), ryby (najlepiej te tłuste morskie), chude mięso (np. piersi z indyka, szynka, kurczak) a także pieczywo pełnoziarniste, nabiał i kasze.
Warto jednocześnie postawić na najbardziej znane i cenione miód oraz czosnek.
Naszej odporności pomogą także na pewno probiotyki, tran oraz zestawy odpowiednio skomponowanych suplementów diety.