-
121
usunięty użytkownik
2010-04-15 21:54:22
15 kwietnia 2010 21:54 | ID: 193050
AlusiaSz napisał 2010-04-14 09:11:09Ja jutro z rana robię kolejne 2. Bo z poprzednich tylko piętka została.
Nie udało się zrobić dziś, ale 2 blaszki czekają już na poranny wypiek.
-
122
usunięty użytkownik
2010-04-15 22:04:07
15 kwietnia 2010 22:04 | ID: 193059
Chlebomania jakaś zapanowała... Moja mama też od jakiegoś czasu codziennie chleb wypieka, chociaż nie czyta familie
-
123
usunięty użytkownik
2010-04-15 22:05:28
15 kwietnia 2010 22:05 | ID: 193061
joasia napisał 2010-04-15 22:04:07Chlebomania jakaś zapanowała... Moja mama też od jakiegoś czasu codziennie chleb wypieka, chociaż nie czyta familie
Bo warto.
-
124
usunięty użytkownik
2010-04-16 21:59:18
16 kwietnia 2010 21:59 | ID: 193732
Każdy kolejny wypiek jest bardziej udany od poprzedniego. Ależ się cieszę za każdym razem kiedy widzę te piękne, rumiane bochenki. Kroją się idealnie, nic się nie kruszy. Kromki są elastyczne, pachnie cudownie. Kilka dni są świeże. Świetna sprawa, a zajmuje tylko 10 minut czasu.
-
125
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-16 22:03:04
16 kwietnia 2010 22:03 | ID: 193738
AlusiaSz napisał 2010-04-16 21:59:18Każdy kolejny wypiek jest bardziej udany od poprzedniego. Ależ się cieszę za każdym razem kiedy widzę te piękne, rumiane bochenki. Kroją się idealnie, nic się nie kruszy. Kromki są elastyczne, pachnie cudownie. Kilka dni są świeże. Świetna sprawa, a zajmuje tylko 10 minut czasu.
... i TY tak ten chlebuś już pieczesz... podziwiam Ciebie.... ;)
-
126
usunięty użytkownik
2010-04-16 22:09:06
16 kwietnia 2010 22:09 | ID: 193750
AlusiaSz napisał 2010-04-16 21:59:18Każdy kolejny wypiek jest bardziej udany od poprzedniego. Ależ się cieszę za każdym razem kiedy widzę te piękne, rumiane bochenki. Kroją się idealnie, nic się nie kruszy. Kromki są elastyczne, pachnie cudownie. Kilka dni są świeże. Świetna sprawa, a zajmuje tylko 10 minut czasu.
Kiedy dostanie mi się piętka ??
-
127
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-16 22:12:38
16 kwietnia 2010 22:12 | ID: 193753
pchelka napisał 2010-04-16 22:09:06AlusiaSz napisał 2010-04-16 21:59:18Każdy kolejny wypiek jest bardziej udany od poprzedniego. Ależ się cieszę za każdym razem kiedy widzę te piękne, rumiane bochenki. Kroją się idealnie, nic się nie kruszy. Kromki są elastyczne, pachnie cudownie. Kilka dni są świeże. Świetna sprawa, a zajmuje tylko 10 minut czasu.
Kiedy dostanie mi się piętka ??
... a dla mnie... druga... ;)
-
128
usunięty użytkownik
2010-04-16 22:14:19
16 kwietnia 2010 22:14 | ID: 193754
oliwka napisał 2010-04-16 22:12:38pchelka napisał 2010-04-16 22:09:06AlusiaSz napisał 2010-04-16 21:59:18Każdy kolejny wypiek jest bardziej udany od poprzedniego. Ależ się cieszę za każdym razem kiedy widzę te piękne, rumiane bochenki. Kroją się idealnie, nic się nie kruszy. Kromki są elastyczne, pachnie cudownie. Kilka dni są świeże. Świetna sprawa, a zajmuje tylko 10 minut czasu.
Kiedy dostanie mi się piętka ??
... a dla mnie... druga... ;)
to ja proponuję okrągły chlebek upiec dla każdego się wtedy piętaszek znajdzie
-
129
czerwona panienka
Zarejestrowany: 31-01-2010 10:26 .
Posty: 21500
2010-04-16 22:15:43
16 kwietnia 2010 22:15 | ID: 193755
To ja dla równowagi kromkę ze środka poproszę
-
130
usunięty użytkownik
2010-04-16 22:17:24
16 kwietnia 2010 22:17 | ID: 193757
Czyli porcje mamy rozdzielone... tylko gdzie chlebek??
-
131
usunięty użytkownik
2010-04-17 20:03:25
17 kwietnia 2010 20:03 | ID: 194172
pchelka napisał 2010-04-16 22:17:24Czyli porcje mamy rozdzielone... tylko gdzie chlebek??
Wykipiał mi. Wyrósł mi dziś z foremek. Zobaczę jak ostygnie, czy się będzie nadawał.
-
132
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-17 20:09:35
17 kwietnia 2010 20:09 | ID: 194173
pchelka napisał 2010-04-16 22:17:24Czyli porcje mamy rozdzielone... tylko gdzie chlebek??
Ooooo.... właśnie gdzie chlebek..... ???
-
133
usunięty użytkownik
2010-04-17 20:12:25
17 kwietnia 2010 20:12 | ID: 194177
U mnie, nawet 2 chleby- więc 4 piętki i dużo środka, zapraszam.
-
134
usunięty użytkownik
2010-04-20 06:46:24
20 kwietnia 2010 06:46 | ID: 195390
Próba trzecia zakończyła się w końcu powodzeniem
Chleb jest w końcu zwarty, bez zakalca. Myślę, że zakwas w końcu się wzmocnił na tyle, że następnym razem spróbuję zrobić chleb już bez droźdźy. Teraz już dodałem połowę mniej niż w przepisie, a efekt jest znacznie lepszy.
No i oczywiście smak i zapach cudny...
-
135
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-04-20 07:34:13
20 kwietnia 2010 07:34 | ID: 195395
No to idę sobie teraz zrobić kanapeczkę z tym chlebusiem:)))))
-
136
usunięty użytkownik
2010-04-20 18:29:01
20 kwietnia 2010 18:29 | ID: 195780
Ja swój upiekę o 22 godzinie dopiero. Ale spoko mam jeszcze poprzedni.
-
137
usunięty użytkownik
2010-04-21 11:24:10
21 kwietnia 2010 11:24 | ID: 196232
Uwielbiam, kocham swój chleb!!!!!!
-
138
usunięty użytkownik
2010-04-30 19:30:02
30 kwietnia 2010 19:30 | ID: 202418
Muszę napisać, że z tego chleba wychodzą bardzo dobre tosty. No i świetnie smakuje z serem pleśniowym.
-
139
usunięty użytkownik
2010-04-30 21:09:04
30 kwietnia 2010 21:09 | ID: 202506
Jak człowiekowi jest miło że takim niczym sprawił tak wiele radości:)
Smacznego:)
-
140
usunięty użytkownik
2010-05-01 10:07:56
1 maja 2010 10:07 | ID: 202612
czoper napisał 2010-04-30 21:09:04Jak człowiekowi jest miło że takim niczym sprawił tak wiele radości:)
Smacznego:)
Czoper, to nic, to wspaniałe bochenki chleba!!!! Mąż uwielbia ten chleb, ja również. Co pierwsze to znikają piętki .
Wczoraj piekłam 2 blachy i dziś już kolejne czekają, bo się kończy. Na szczęście działam na 2 słoiki zakwasu