-
41
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-04-04 07:51:53
4 kwietnia 2016 07:51 | ID: 1297056
77ewcia5 (2016-04-04 07:44:14)
Patrycja Sobolewska (2016-03-31 08:27:58)
oliwka (2016-03-30 21:52:26)
Patrycja Sobolewska (2016-03-30 21:09:04)
oliwka (2016-03-30 20:53:32)
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
uwielbiam wedzona :)
I ja też a jak swoja... mniam...
tylko u mnie nikt wedzic nie chce
Zakasaj rękawy i pokaż wszystkim, że potrafisz, wiesz jak im gały wyjdą Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć
Namaczacie ten schab przed pieczeniem? Moja teściowa moczy w wodzie z solą. Ale nie wiem, jakie proporcje.
-
42
Patrycja Sobolewska
Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44 .
Posty: 19647
2016-04-04 08:36:06
4 kwietnia 2016 08:36 | ID: 1297104
goosiak4 (2016-04-04 07:51:53)
77ewcia5 (2016-04-04 07:44:14)
Patrycja Sobolewska (2016-03-31 08:27:58)
oliwka (2016-03-30 21:52:26)
Patrycja Sobolewska (2016-03-30 21:09:04)
oliwka (2016-03-30 20:53:32)
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
uwielbiam wedzona :)
I ja też a jak swoja... mniam...
tylko u mnie nikt wedzic nie chce
Zakasaj rękawy i pokaż wszystkim, że potrafisz, wiesz jak im gały wyjdą Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć
Namaczacie ten schab przed pieczeniem? Moja teściowa moczy w wodzie z solą. Ale nie wiem, jakie proporcje.
tak namaczamy :)
-
43
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-04-04 08:41:16
4 kwietnia 2016 08:41 | ID: 1297109
Patrycja Sobolewska (2016-04-04 08:36:06)
goosiak4 (2016-04-04 07:51:53)
77ewcia5 (2016-04-04 07:44:14)
Patrycja Sobolewska (2016-03-31 08:27:58)
oliwka (2016-03-30 21:52:26)
Patrycja Sobolewska (2016-03-30 21:09:04)
oliwka (2016-03-30 20:53:32)
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
uwielbiam wedzona :)
I ja też a jak swoja... mniam...
tylko u mnie nikt wedzic nie chce
Zakasaj rękawy i pokaż wszystkim, że potrafisz, wiesz jak im gały wyjdą Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć
Namaczacie ten schab przed pieczeniem? Moja teściowa moczy w wodzie z solą. Ale nie wiem, jakie proporcje.
tak namaczamy :)
W czym? W wodzie solonej? Jak długo?
-
44
Patrycja Sobolewska
Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44 .
Posty: 19647
2016-04-04 08:51:37
4 kwietnia 2016 08:51 | ID: 1297113
goosiak4 (2016-04-04 08:41:16)
Patrycja Sobolewska (2016-04-04 08:36:06)
goosiak4 (2016-04-04 07:51:53)
77ewcia5 (2016-04-04 07:44:14)
Patrycja Sobolewska (2016-03-31 08:27:58)
oliwka (2016-03-30 21:52:26)
Patrycja Sobolewska (2016-03-30 21:09:04)
oliwka (2016-03-30 20:53:32)
Ja właśnie jem swoją wędzoną i też... soczystą... hi hi hi...
uwielbiam wedzona :)
I ja też a jak swoja... mniam...
tylko u mnie nikt wedzic nie chce
Zakasaj rękawy i pokaż wszystkim, że potrafisz, wiesz jak im gały wyjdą Wcześniej możesz do mnie na małe przeszkolenie zajrzeć
Namaczacie ten schab przed pieczeniem? Moja teściowa moczy w wodzie z solą. Ale nie wiem, jakie proporcje.
tak namaczamy :)
W czym? W wodzie solonej? Jak długo?
tak :) na 12 godzin :)
-
45
77ewcia5
Zarejestrowany: 04-02-2016 11:02 .
Posty: 2861
2016-04-04 09:32:27
4 kwietnia 2016 09:32 | ID: 1297121
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie >
-
46
Patrycja Sobolewska
Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44 .
Posty: 19647
2016-04-04 11:44:45
4 kwietnia 2016 11:44 | ID: 1297177
77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie >
jest bardziej soczysty :)
-
47
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-04-04 12:53:51
4 kwietnia 2016 12:53 | ID: 1297188
Patrycja Sobolewska (2016-04-04 11:44:45)
77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie >
jest bardziej soczysty :)
Dokładnie. Tylko, że moja teściowa go nie piecze w rękawie a dusi w garnku pod przykryciem.
-
48
Patrycja Sobolewska
Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44 .
Posty: 19647
2016-04-04 13:02:15
4 kwietnia 2016 13:02 | ID: 1297196
goosiak4 (2016-04-04 12:53:51)
Patrycja Sobolewska (2016-04-04 11:44:45)
77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie >
jest bardziej soczysty :)
Dokładnie. Tylko, że moja teściowa go nie piecze w rękawie a dusi w garnku pod przykryciem.
pewnie jeszcze lepszy wychodzi oj bede musiala sprobowac zrobic :)!
-
49
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-04-04 13:15:35
4 kwietnia 2016 13:15 | ID: 1297208
Patrycja Sobolewska (2016-04-04 13:02:15)
goosiak4 (2016-04-04 12:53:51)
Patrycja Sobolewska (2016-04-04 11:44:45)
77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie >
jest bardziej soczysty :)
Dokładnie. Tylko, że moja teściowa go nie piecze w rękawie a dusi w garnku pod przykryciem.
pewnie jeszcze lepszy wychodzi oj bede musiala sprobowac zrobic :)!
Ja też zrobię. A z czym jecie taki schab?
-
50
77ewcia5
Zarejestrowany: 04-02-2016 11:02 .
Posty: 2861
2016-04-04 13:36:42
4 kwietnia 2016 13:36 | ID: 1297220
goosiak4 (2016-04-04 13:15:35)
Patrycja Sobolewska (2016-04-04 13:02:15)
goosiak4 (2016-04-04 12:53:51)
Patrycja Sobolewska (2016-04-04 11:44:45)
77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie >
jest bardziej soczysty :)
Dokładnie. Tylko, że moja teściowa go nie piecze w rękawie a dusi w garnku pod przykryciem.
pewnie jeszcze lepszy wychodzi oj bede musiala sprobowac zrobic :)!
Ja też zrobię. A z czym jecie taki schab?
Ja jeśli faszeruje śliwką lub morelą nieraz i żurawiną nadaje się świetnie do ziemniaków jak mięso grubiej pokrojone w plastry. Poza tym sam czy z dodatkami na kanapkę często mam :-)
-
51
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2016-04-04 13:39:35
4 kwietnia 2016 13:39 | ID: 1297223
77ewcia5 (2016-04-04 09:32:27)
Dziewczyny pierwsze słysze, żeby moczyć schab przed pieczeeniem w rękawie >
Czasem trzymam w solance a czasem obsypują przyprawami i tak stoi do drugiego dnia w lodówce..
-
52
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2016-04-04 13:49:50
4 kwietnia 2016 13:49 | ID: 1297228
Schabu do rękawa nigdy nie moczę w solance, wieczorem nacieram przyprawami i na drugi dzień wkładam do rękawa z malutką ilością wody i tak piekę... czasami nadziewam morelami, śliwkami suszonymi lub żurawinkami... mniam...
-
53
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2016-04-04 13:52:36
4 kwietnia 2016 13:52 | ID: 1297230
oliwka (2016-04-04 13:49:50)
Schabu do rękawa nigdy nie moczę w solance, wieczorem nacieram przyprawami i na drugi dzień wkładam do rękawa z malutką ilością wody i tak piekę... czasami nadziewam morelami, śliwkami suszonymi lub żurawinkami... mniam...
Dajesz wody? Może wtedy nie taka sucha wychodzi..
-
54
Sanne
Zarejestrowany: 19-07-2011 15:30 .
Posty: 4945
2016-04-04 22:30:00
4 kwietnia 2016 22:30 | ID: 1297436
Nigdy nie trzymam schabu w solance jeżeli mam piec go w rekawie. Zawsze faszeruje ( jeżeli ma byc faszerowany), nacieram ziołami , wkładam w rękaw ( tak leży przez okolo 12 godzin w lodowce, po wyciagnieciu z lodówki dochodzi jeszcze pare godzin do temperatury pomieszczenia) wrzucam w piekarnik nagrzany do 220 stopni, po 10 minutach zmniejszam na 130 stopni i pieke na każde 100g 14-17 minut. Pozniej wyłączam i mieso odpoczywa 30 minut .
Jak mam czas i ochotę to przed włożeniem do rękawa obsmażam mieso na mocno rozgrzanej patelni.
Ostatnio edytowany: 04-04-2016 22:34, przez: Sanne
-
55
gocha2323
Zarejestrowany: 23-04-2013 20:58 .
Posty: 12534
2016-04-04 22:46:02
4 kwietnia 2016 22:46 | ID: 1297448
Sanne (2016-04-04 22:30:00)
Nigdy nie trzymam schabu w solance jeżeli mam piec go w rekawie. Zawsze faszeruje ( jeżeli ma byc faszerowany), nacieram ziołami , wkładam w rękaw ( tak leży przez okolo 12 godzin w lodowce, po wyciagnieciu z lodówki dochodzi jeszcze pare godzin do temperatury pomieszczenia) wrzucam w piekarnik nagrzany do 220 stopni, po 10 minutach zmniejszam na 130 stopni i pieke na każde 100g 14-17 minut. Pozniej wyłączam i mieso odpoczywa 30 minut .
Jak mam czas i ochotę to przed włożeniem do rękawa obsmażam mieso na mocno rozgrzanej patelni.
ja zawsze obsmażam mięso, bo wtedy baiałko się ścina i szynka nie traci swojej soczystości, bo nie wypływa en sok!
-
56
Sanne
Zarejestrowany: 19-07-2011 15:30 .
Posty: 4945
2016-04-04 22:54:21
4 kwietnia 2016 22:54 | ID: 1297451
gocha2323 (2016-04-04 22:46:02)
Sanne (2016-04-04 22:30:00)
Nigdy nie trzymam schabu w solance jeżeli mam piec go w rekawie. Zawsze faszeruje ( jeżeli ma byc faszerowany), nacieram ziołami , wkładam w rękaw ( tak leży przez okolo 12 godzin w lodowce, po wyciagnieciu z lodówki dochodzi jeszcze pare godzin do temperatury pomieszczenia) wrzucam w piekarnik nagrzany do 220 stopni, po 10 minutach zmniejszam na 130 stopni i pieke na każde 100g 14-17 minut. Pozniej wyłączam i mieso odpoczywa 30 minut .
Jak mam czas i ochotę to przed włożeniem do rękawa obsmażam mieso na mocno rozgrzanej patelni.
ja zawsze obsmażam mięso, bo wtedy baiałko się ścina i szynka nie traci swojej soczystości, bo nie wypływa en sok!
Ja z leniwców jestem także , nie zawsze tak robie ;). Wole piekarnik na większa temperaturę ustawić i po kilku minutach zmniejszyć ;)
-
57
77ewcia5
Zarejestrowany: 04-02-2016 11:02 .
Posty: 2861
2016-04-05 07:53:29
5 kwietnia 2016 07:53 | ID: 1297526
oliwka (2016-04-04 13:49:50)
Schabu do rękawa nigdy nie moczę w solance, wieczorem nacieram przyprawami i na drugi dzień wkładam do rękawa z malutką ilością wody i tak piekę... czasami nadziewam morelami, śliwkami suszonymi lub żurawinkami... mniam...
Dokładnie ja tak samo robię. W przyprawach lerzy w lodówce ok 24 godzin, a potem do rękawa dolewam pół szklanki wody i do piecyka Pychotka mniam
-
58
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-04-05 07:58:03
5 kwietnia 2016 07:58 | ID: 1297531
Z szynki zeszlyśmy na schab
-
59
77ewcia5
Zarejestrowany: 04-02-2016 11:02 .
Posty: 2861
2016-04-05 08:07:57
5 kwietnia 2016 08:07 | ID: 1297544
goosiak4 (2016-04-05 07:58:03)
Z szynki zeszlyśmy na schab
Z koszyczka święconego i jego zawartości - zeszłyśmy już na dziwne połączenia co z czym jemy
-
60
Patrycja Sobolewska
Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44 .
Posty: 19647
2016-04-05 08:09:18
5 kwietnia 2016 08:09 | ID: 1297546
goosiak4 (2016-04-05 07:58:03)
Z szynki zeszlyśmy na schab
tez dobrze