15 listopada 2019 21:38 | ID: 1455146
Jeszcze troszkę ... jeszcze chwileczkę ale menu na święta można już sobie ustalać.
Cóż tam ciekawego w tym roku podacie na świątecznym stole?
Jeszcze nie myślę. Rybyi sałatki napewno..
2 grudnia 2019 20:22 | ID: 1455831
Sałatka jarzynowa tradycyjne, karkówkę i strogonow. Ciasto będzie miodownik, serniczek, i tortowe.. dodatkowo dymbaliki, koguciki, będą jeszcze wedzonki... Nad resztą jeszcze się zastanawiam... chyba nie ma co za wiele robić lepiej aby się nie marnowało..
2 grudnia 2019 20:28 | ID: 1455832
Sałatka jarzynowa tradycyjne, karkówkę i strogonow. Ciasto będzie miodownik, serniczek, i tortowe.. dodatkowo dymbaliki, koguciki, będą jeszcze wedzonki... Nad resztą jeszcze się zastanawiam... chyba nie ma co za wiele robić lepiej aby się nie marnowało..
I ja już powoli myślę... Nie będę robić dużo... Lepiej więcej potrwa, ale mniejsze porcje :)
3 grudnia 2019 20:59 | ID: 1455869
Sałatka jarzynowa tradycyjne, karkówkę i strogonow. Ciasto będzie miodownik, serniczek, i tortowe.. dodatkowo dymbaliki, koguciki, będą jeszcze wedzonki... Nad resztą jeszcze się zastanawiam... chyba nie ma co za wiele robić lepiej aby się nie marnowało..
I ja już powoli myślę... Nie będę robić dużo... Lepiej więcej potrwa, ale mniejsze porcje :)
Raczej tak. Święta mam rozjazdów.. potem za chwilę niedziela i nowy rok też trzeba coś zrobić.
17 grudnia 2019 20:41 | ID: 1456226
Już planuje, i kupuje, co trzeba...
17 grudnia 2019 21:12 | ID: 1456228
Już planuje, i kupuje, co trzeba...
Ja już mam kupione i zaplanowane. Teraz tylko działać przy garach...
20 grudnia 2019 20:32 | ID: 1456374
Zrobiłam dziś placki co ciasta miodowo orzechowego.. niech dojrzewają.. potem tylko krem i jedno będzie gotowe.
20 grudnia 2019 20:53 | ID: 1456378
Już planuje, i kupuje, co trzeba...
Ja już mam kupione i zaplanowane. Teraz tylko działać przy garach...
U mnie już też zakupy zrobione... Ale na gotowanie jeszcze za szybko...
22 grudnia 2019 21:24 | ID: 1456479
No to dziś rybki zrobiłam. Śledzie z pieprzem kolorowym rybę po japońsku. Wszystko musi postać więc bedxbę akurat.
22 grudnia 2019 21:26 | ID: 1456480
No to dziś rybki zrobiłam. Śledzie z pieprzem kolorowym rybę po japońsku. Wszystko musi postać więc bedxbę akurat.
I ja już ryby mam z głowy...
22 grudnia 2019 21:30 | ID: 1456482
No to dziś rybki zrobiłam. Śledzie z pieprzem kolorowym rybę po japońsku. Wszystko musi postać więc bedxbę akurat.
I ja już ryby mam z głowy...
Tak i ja. Jutro zrobię farsz do pierogów.. i może jakieś ciasto się uda...
21 grudnia 2021 09:29 | ID: 1470980
Dziewczyhny w tym roku przygotowuję sama święta i nie wiem jak to wszystko ogarnąć. Jak sobie radzicie?
21 grudnia 2021 12:11 | ID: 1470982
21 grudnia 2021 14:38 | ID: 1470985
Uszka z barszczem, kapusta z grzybami, karp, sałatka jarzynowa, ryba po grecku, piernik, sernik, makówka, łazanki z makiem, kompot z suszu, pasztet. :)
28 grudnia 2022 07:13 | ID: 1473298
Zawsze wykorzystuję świąteczne menu, aby pokazać gościom moje ulubione regionalne potrawy. Właśnie niedawno znalazłam fajny artykuł na temat Bożonarodzeniowych zwyczajów w różnych regionach Polski, gdzie była mowa o kilku potrawach, o których praktycznie zapomnieliśmy, np. moczka czy konopiotka. Przeczytajcie sami: https://www.casfera.pl/bozonarodzeniowe-zwyczaje-w-roznych-regionach-polski/. Fajnie jest odświeżać też znane mi dania i zaskakiwać gości. A u Was jak to zazwyczaj wygląda? Tradycyjnie, czy raczej nowocześnie?
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.