Rabarbar jest przydatny w kuchni tylko wiosną, właściwie do końca czerwca, bo potem wyroby stają się gorzkie i niesmaczne. W pozostałej części roku można się cieszyć rabarbarowymi przetworami,...
Schyłek lata to czas na przygotowywanie domowych przetworów. Różnorodność i powszechna dostępność świeżych owoców i warzyw, daje nam szeroki wachlarz wykorzystania ich w naszej kuchnni. Polacy starają się zatrzymać mijające lato, jego zapach...
Może właśnie dla Ciebie jest Shimm - skoncentrowany płyn do mycia naczyń, który dzięki specjalnej recepturze, ułatwia i przyspiesza wykonywanie codziennych obowiązków. Zaoszczędzony czas poświęcisz temu,...
Smażone zastąp gotowanym Letnie menu powinno składać się z potraw lekkostrawnych i niskoprzetworzonych....
W kosmetyce naturalnej stosowane są zazwyczaj oleje roślinne, posiadają one różne właściwości oraz przeznaczenie. W Internecie powstaje coraz więcej stron opisujących szczegółowo ich działanie, wiele z nich daje również...
W Polsce klimat sprzyja wielu różnorodnym gatunkom które urozmaicają potrawy i nadają im zupełnie nowego smaku. Do najpopularniejszych oraz najczęściej występujących w naszym otoczeniu ziół...
Oto kilka propozycji, jak urozmaicić codzienne posiłki i uchronić bliskich przed chorobą, co może wydawać się szczególnie trudne w okresie jesienno – zimowym. Do 5 razy sztuka Według Światowej Organizacji Zdrowia człowiek powinien jeść warzywa i owoce...
Karmienie naturalne jest najlepiej dostosowane do potrzeb maluszka, mleko ma odpowiednią temperaturę i jest gotowe "zawsze i wszędzie". Maluszek jest bliżej mamy, co zdecydowame pogłęnia więź miedzy nimi. Brzmi rewelacyjne ale.... jest też i druga strona medalu zastoje, zapalenia piersi, poranione...