Niektóre z nas poszukują patelni uniwersalnej na której będą smażyć dowolne potrawy. Inne z nas potrzebują takiej, na której będą mogły grillować lub smażyć naleśniki. Jednak prawdziwa gospodyni, która lub gotować powinna się zaopatrzyć w oba rodzaje patelni.
Materiały wykonania patelni mają znaczenie Zanim pożywienie trafi na talerz, przechodzi przez szereg procesów. W przypadku dań ciepłych niezbędna jest obróbka termiczna, która ma największy wpływ na zachodzące w nim zmiany. Jednak wraz z pożywieniem rozgrzaniu ulega także naczynie – w tym...
W folii dość często opiekamy warzywa, mięso, czy ryby. Niestety, badania wskazują, że część aluminium może się przedostawać do tak przygotowanej żywności, a to może szkodzić Twojemu zdrowiu. Zbyt wysoki poziom aluminium może szkodzić Aluminium, które ma kontakt z żywnością, znajduje...
Dobra patelnia do naleśników w ogromnym stopniu ułatwia ich obracanie na drugą stronę, a także samo wylewanie ciasta i jego podważanie. Czym powinny wyróżniać się tego typu akcesoria, aby korzystanie z nich było jak najbardziej przyjemne? Nieprzywierająca powłoka Jedną z najważniejszych...
Wybraliśmy ryby, które są smaczne, a dodatkowo mniej tłuste i mniej ościste niż karp, dzięki czemu mogą je jeść także dzieci, osoby będące na diecie oraz kobiety w ciąży, dla których dawka Omega-3 jest bardzo ważna. Karpia możemy zastąpić np. pstrągiem. Jest on rybą słodkowodną, która zawiera...