Wszystkie rodzaje papryki są zdrowe i niskokaloryczne. Zbliża się na nie sezon, więc niedługo będą dostępne nasze krajowe odmiany, a ceny będą najniższe w ciągu roku warto więc z tego korzystać i jeść najlepiej świeżą, surową paprykę. Wtedy ma ona najwięcej cennych dla...
"Plejada serów ekologicznych" wybierz swój smak i skosztuj pysznego sera! Półki sklepowe uginają się od najróżniejszych rodzajów sera. Z mleka koziego, krowiego oraz owczego. Jak wiadomo sery są produktem żywnościowym pochodzenia zwierzęcego,...
Sezonowe warzywa letnie nie tylko doskonale smakują, ale także przynoszą liczne korzyści dla naszego organizmu. W okresie letnim dostępne są 4 warzywa, które są skarbinicą zdrowia. To pomidory, ogórki, cukinia i papryka. Dlaczego warto je spożywać i jakie działanie mają na nasze zdrowie? Sezona...
Jest wiele metod żywienia spośród których możesz wybierać, ale dieta zgodna z grupą krwi jest z pewnością jedną z najbardziej bezpiecznych i powszechnych. Jej zwolennicy zwracają uwagę na fakt, że dieta ta jest bardzo urozmaicona i mniej restrykcyjna w...
Przekąski piknikowe dla dzieci powinny być małe, aby zmieściły się w małej rączce i koszyku piknikowym oraz kolorowe, żeby swoim wyglądem zachęcały do ich zjedzenia. Pod względem praktycznym jest to również bardzo wygodne, bo nieduże kawałki łatwo spakujesz w pojemniki...
Chłodnik- familijne przepisy!
Wiosenne wahania temperatury niekorzystnie wpływają na samopoczucie oraz odporność. My dorośli źle je znosimy, a co dopiero dzieci, których układ immunologiczny kształtuje się poprzez właśnie chorowanie. Aby zmniejszyć liczbę zachorowań warto jest zastosować dietę wspierającą odporność dziecka. Jak...
Zucchina bo tak mawia się na nią w jej ojczyźnie, przywędrowała do nas z Włoch. Włoska kuchnia podaje liczne przepisy w których dużą rolę odgrywa makaron. My postanowiłyśmy cukinię nafaszerować. Cukinia nadziewana nie jest nowym odkryciem...
W kuchni podczas robienia surówki do obiadu, wyciągamy poszczególne warzywa i liczymy wraz z dzieckiem. Jedno jabłko, dwie marchewki, pół selera, jedna cebula. A teraz kolory: jabłko jest czerwone, marchewka jest pomarańczowa, seler i cebula są białe....
Dlaczego należy uzupełniać poziom kolagenu w organizmie? Wraz z wiekiem, już od ok. 26 roku życia, produkcja kolagenu w organizmie ludzkim zaczyna stopniowo zwalniać. Wpływ na to mają również choroby autoimmunologiczne, czynniki wynikające ze stylu życia takie jak zbyt wysoka ekspozycja...