Pierniczki po upieczeniu są miękkie i pyszne - można je więc piec w dniu podawania i od razu jeść, będą wtedy cały dzień miękkie i pachnące. Jeśli chcemy...
Zapotrzebowanie na magnez u osób dorosłych wynosi 300-400 mg na dobę. Organizm czerpie magnez z produktów, które spożywamy, ale coraz częściej dochodzi...
Skomponowanie z rana poprawnego koktajlu węglowodanów,...
Najważniejsze jest śniadanie W okresie takim jak...
Każda kobieta, która jest wegetarianką i planuje powiększenie rodziny z pewnością zadaje sobie pytanie - czy moja dieta w żaden sposób...
Endywia charakteryzuje się niską wartością energetyczną, zalecana zatem jest do spożywania przez osoby zagrożone nadwagą i otyłością. Cechuje ją bogactwo składników odżywczych oraz biologicznie czynnych związków, takich jak laktony seskwiterpenowe – intybina....
Według badań problem trądziku może dotyczyć nawet 95 proc. chłopców i ponad 80 proc. dziewcząt w okresie dojrzewania. Jednak coraz częściej dolegliwość ta dotyka również kobiety po trzydziestym...
Kuchnia to takie miejsce, gdzie marnuje się chyba najwięcej pieniędzy: głównie przez kupowanie niepotrzebnych rzeczy i wyrzucanie jedzenia. Jak tego uniknąć i zaoszczędzić w kuchni? Mam dla Was listę praktycznych rad!
Optymizm- to podejście to życia którego założeniem jest że wszystko co nas otacza jest postrzegane pozytywnie, a ludzie uznawani są za dobrych. Optymiści wierzą że wszystko zawsze pójdzie według...
Świąteczne przygotowania pochłaniają wiele naszego czasu i energii. Niejednokrotnie ze względu na obowiązki i brak czasu na spokojne posiedzenie z rodziną błagamy o to aby już się skończyły. Jednak można to...
Jeśli w diecie jest za dużo cukrów prostych, czyli np. ciastek, lodów, słodkich rogalików itp. pozbawisz swój organizm mikroelementów, a poza tym przytyjesz zbyt wiele.