Opublikowany przez: Kasia P. 2014-11-04 16:58:54
Miodowe ciasto kasztanowe
Skłdaniki:
(na formę o średnicy 20 cm)
dodatkowo:
WYKONANIE KROK PO KROKU:
Masło, miód i cukier podgrzewać w garnku na średniej mocy palnika. Gdy cukier się roztopi, gotować kilka minut, a następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
Jajka ubić, dodać do masy maślanej, wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.
Mąkę przesiać do miski, wymieszać z proszkiem. Zrobić po środku wgłębienie, wlać masę jajeczno-maślaną. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać całość drewnianą łyżką. Wsypać posiekane kasztany, połączyć.
Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, boki nasmarować masłem. Przelać masę, wyrównać wierzch. Posypać mieszaniną posiekanych kasztanów, orzeszków piniowych i soli.
Piec w 180 st. C. przez 60-75 minut, aż do suchego patyczka. Wystudzić.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
79.189.*.* 2016.11.17 10:07
super sklep bardzo pyszne kasztany http://clementfaugier.pl
79.189.*.* 2016.11.17 10:05
pyszne kasztany jadalne sprawdzony sklep polecam http://clementfaugier.pl
Stokrotka 2014.11.07 18:28
Miała bym ochotę kiedyś spróbować.. choć nie natknęłam się jeszcze na nie w sklepie.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.