Składniki: 4 szklanki, 1,5 szklanki mleka, 6 dag drożdży, 2 jaja, 13 żółtek, 25 dag cukru pudru, 1 szklanka sklarowanego masła, tabliczka gorzkiej czekolady, garść rodzynków, wanilia, kieliszek rumu, 1/4 łyżeczki soli, masło...
Nietolerancja laktozy jest zaburzeniem trawienia, w którym organizm wytwarza za mało lub nie wytwarza wcale laktazy, enzymu wymaganego do prawidłowego rozkładu laktozy (cukru obecnego w mleku i innych produktach...
1 litr mleka Pół kostki masła/margaryny. Szklanka cukru Cukier waniliowy 1 szklanka mąki krupczatki 3 żółtka. 5 paczek herbatników. 3/4 mleka zagotować z masłem, szklanką cukru i cukrem waniliowym. Żółtka, krupczatkę...
Quiche – rodzaj wypieku w formie placka składającego się z kruchego ciasta i nadzienia warzywnego zalanego jajeczno-śmietanową masą. Nadzienie może...
Tarta to rodzaj wypieku, na który składa się kruchy spód oraz nadzienie (zarówno słodkie jak i słone). Przepis na tartę: 200g mąki 100g masła mocno schłodzonego 1 jajko 2 łyżeczki cukru Ciasto trzeba...