Wielkanoc to święto jajek, warto więc przygotować kilka dań, w których będą one grały główną rolę. Podobno im więcej jaj na stole, tym lepiej będzie wiodło...
Jeśli karmi Pani piersią, a dziecko ma objawy uczulenia na białko zawarte w mleku, w pierwszej kolejności eliminacji podlega mleko i jego przetwory. Należy zatem zrezygnować z jogurtu, twarożku, kefiru, maślanki, kwaśnego mleka, masła (można...
Świadome odżywianie to coś czego można się nauczyć. To, codzienny i niekłopotliwy nawyk, który szybko staje się przyzwyczajeniem a nawet stylem życia. Warto poświęcić dłuższą chwilę na zastanowienie, czego tak naprawdę potrzebuje Twój organizm i co mówi Twoje ciało. Nawyki...
W ubiegłym roku inspektorzy Inspekcji Handlowej sprawdzali, czy przedsiębiorcy nie wprowadzają konsumentów w błąd oferując w sprzedaży zafałszowane produkty żywnościowe. Skontrolowano prawie 5,5 tysiąca partii różnych produktów: mleka i jego przetworów,...
Zaproście wasze dziecko do kuchni! Dzieci uwielbiają piec bo: po pierwsze można wsypywać różne produkty do miski a nawet - uwaga!!! rozbić jajko, po drugie wszystko się razem miksuje - mikser wydaje różnej wysokości...
Zupy w proszku - to sama chemia.Kostki rosołowe - zawierają glutaminian sodu.Słodkie napoje gazowane - to chemia plus puste kalorie i dwutlenek węgla.Sushi, kogel-mogel, tatar - mogą zawierać niebezpieczne bakterie.Marynaty - zawierają ocet.Pasztet z puszki - mało mięsa,...