Ci, którzy zawsze czytają składy na etykietkach przed zakupem produktów, wciąż stnowią niszę wśród konsumentów. Kupujemy szybko, niedbale, nie zaprzątamy sobie głowy trudnymi do zapamiętania nazwami barwników, konserwantów, ulepszaczy smaków i innych dodatków do żywności. Dlaczego mimo wszystko warto...
Pielęgnuj skórę Przed nałożeniem makijażu dokładnie oczyść skórę, przetrzyj ją tonikiem, a następnie nałóż nawilżający krem do skóry suchej. Wybieraj formuły hipoalergiczne, kojące i testowane dermatologicznie, aby nie dopuszczać do podrażnień i reakcji uczuleniowych....
Emulgatory to substancje chemiczne pozwalające na zmieszanie się nie mieszających się ze sobą cieczy, z których powstaje tzw. emulsja. Na szeroką skalę...
Zadbana i nawilżona skóra odwdzięczy się pięknym i promiennym wyglądem. Sama przyznasz, że kiedy dobrze wyglądasz, od razu lepiej i pewniej się czujesz. Nie ważna jest wówczas drobna nadwaga (od czego jest dobra...
Wędliny od Henryka Kani zostały stworzone z myślą o dzieciach. Ich największą zaletą, jest tzw. krótka etykieta, czyli taka, w której nie znajdziemy dodatków, jak: fosforany, wzmacniacze smaku, karagen, czy glutaminian sodu. Wszystkie trzy testowane produkty: polędwicę drobiową, delikatny schab i...
Lista spożywczych środków chemicznych jest długa. Można ją podzielić na 5 rodzajów chemicznych dodatków a są to: aromaty, barwniki, emulgatory, konserwanty i środki słodzące.
Idealne dla roczniaków Zabawki dla kilkunastomiesięcznego bobasa powinny być przede wszystkim bezpieczne i zaspokajać jego ciekawość świata. Ważne...
Nierzadko stosowane w naszym pożywieniu ‘’E” to także barwniki, aromaty i regulatory kwasowości – w każdym razie produkty sztuczne, uzyskiwane w laboratoriach. Ich zastosowanie w produktach jest pod nadzorem, dlatego mogą pojawiać się na półkach w naszych sklepach. Jednak...