Najwięcej witamin i mikroelementów zawierają owoce i warzywa, które dojrzewały w pełnym słońcu. Szkoda, że nie da się ich zjeść na zapas. Jest jednak metoda, która pozwoli zachować ich bogactwo na resztę na roku. Będziesz mogła przygotować z nich pyszne...
Warto zatem wzbogacić tradycyjny zestaw mrożonek, poczynając od truskawek, jagód, marchewki, po wiśnie,...
Zamrażanie żywności to najlepszy sposób na zachowanie jej świeżości na dłużej oraz oszczędzenie sobie pieniędzy i nie wyrzucanie jedzenia. Zgodnie z zasadą „zero waste” wszystko da się wykorzystać w taki sposób, aby się nie zmarnowało. Dzięki temu nie tylko uchronisz swój...
Maliny, truskawki, jagody, marchewki i morele – wszystkie letnie smaki mamy teraz świeże i w zasięgu ręki. Kto dziś pamięta z jakim utęsknieniem myślimy o nich zimą. A gdyby tak zadbać już teraz o nasze zimowe tęsknoty i zachować smaki lata w dobrej zamrażarce? Może wtedy...
Jak czytamy na stronach Parlamentu Europejskiego, każdego roku w UE marnuje się 88 milionów ton żywności, czyli średnio 173 kg na osobę. Prym wiodą Holandia, Belgia i Cypr, ale Polska nie jest daleko od tej niechlubnej czołówki...
Wraz z rozszerzaniem diety niemowlaka, dochodzi nam cały sztab dodatkowych "spraw organizacyjnych". Już nie samo karmienie piersią lub butelki z mlekiem każą o sobie pamiętać. Jak więc sprawnie ogarnąć przechowywanie jedzenia niemowlaka w podróży? Jedzenie niemowlaka w podróży: kanapnik Na...
Obecnie na świecie doszliśmy do niezwykłego paradoksu. Głód w wielu miejscach na ziemi nadal istnieje, ale jednocześnie marnuje się mnóstwo jedzenia. Jak to możliwe? Rozwój technologi i pojawienie się „śmieciowego jedzenia” spowodowało epidemie otyłości nie tylko w krajach...