Najwięcej witamin i mikroelementów zawierają owoce i warzywa, które dojrzewały w pełnym słońcu. Szkoda, że nie da się ich zjeść na zapas. Jest jednak metoda, która pozwoli zachować ich bogactwo na resztę na roku. Będziesz mogła przygotować z nich pyszne...
Warto zatem wzbogacić tradycyjny zestaw mrożonek, poczynając od truskawek, jagód, marchewki, po wiśnie,...
Zamrażanie żywności to najlepszy sposób na zachowanie jej świeżości na dłużej oraz oszczędzenie sobie pieniędzy i nie wyrzucanie jedzenia. Zgodnie z zasadą „zero waste” wszystko da się wykorzystać w taki sposób, aby się nie zmarnowało. Dzięki temu nie tylko uchronisz swój...
Obecnie na świecie doszliśmy do niezwykłego paradoksu. Głód w wielu miejscach na ziemi nadal istnieje, ale jednocześnie marnuje się mnóstwo jedzenia. Jak to możliwe? Rozwój technologi i pojawienie się „śmieciowego jedzenia” spowodowało epidemie otyłości nie tylko w krajach...