Maso klarowane, a masło klarowane ghee Obydwie te nazwy są często stosowane zamiennie. Ghee było od wieków stosowane do potraw w Azji. Proces jego otrzymywania należy do tradycji w tamtych kulturach. W miarę jak kuchnia ajurwedyjska zyskiwała coraz więcej zwolenników, pomysł uzyskania tłuszczu...
Łuszczyca jest przewlekłą, nawrotową chorobą zapalną skóry o podłożu autoimmunologicznym. Charakteryzuje się okresami zaostrzeń i remisji. Najczęściej występuje postać plackowata, powodująca występowanie ognisk chorobowych pod postacią czerwonych „blaszek” pokrytych srebrzystą łuską, które występują...
Wszyscy czekamy na Boże Narodzenie, bo to święta wyjątkowe, spędzane w gronie rodzinnym. Z niektórymi widujemy się raz do roku, chcemy więc jak najdłużej celebrować miłe chwile. Ale tu jest właśnie pułapka, bo większość czasu spędzamy przy stole. Świąteczne potrawy nie...
Dziękujemy za fachowe opinie i recenzje wybranych przez Was kosmetyków. Ogłaszamy wyniki II ETAPU.
Choroba ta wzięła nazwę od swojego odkrywcy – Hakaru Hashimoto. Był to japoński chirurg, który pracował w Berlinie...