Ma ona szerokie zastosowanie i jest jednym z bardziej powszechnych dodatków do żywności. Najczęściej jest stosowana jako zagęstnik lub polepszacz konsystencji. Dzięki jej unikalnym właściwościom stosuje się ją również w przemyśle włókienniczym, papierniczym i farmaceutycznym. Skrobia modyfikowana...
„PRZYGODA Z MACIERZYŃSTWEM” to cykl bezpłatnych warsztatów dla kobiet w ciąży. Podczas naszego spotkania miałyście...
Jaja zawierają prawie wszystkie wartościowe składniki odżywcze dzięki czemu wspomaga prawidłowy rozwój młodego organizmu. Warto włączyć jajka do jadłospisu...
Bardzo dziękujemy wszystkim za tak liczny udział w naszej zabawie! A oto szczęśliwi laureaci konkursu: ankasss1 Chnum1975 Dominika Stokłosa Dotik dpczajkowscy HannaMaj Lusesitta marcellka Monika...
Kupujecie jedzenie lokalnie? Znalazłam bardzo wartościową akcję promującą lokalną żywność i sama złapałam się na tym, że nie patrzę na to czy dany produkt, owoc, warzywo pochodzi od okolicznego rolnika czy może nie daja Boże jest GMO... Zwracacie na to uwagę? Podaję link do...