Bób - właściwości Bób jest bogatym źródłem kwasu foliowego cennego dla kobiet w ciąży. Kwas foliowy zapobiega występowaniu wad rozwojowych płodu i wspomaga leczenie niedokrwistości. Bób wiąże kwasy żółciowe w jelicie...
Agrest, ze względu na swój nieco kwaśnawy smak, nie jest lubiany przez wszystkich. A szkoda, bo owoc ten obfituje w bogactwo witaminy C,B6, a także witaminy A i innych składników odżywczych. Co więc zrobić z agrestu? Mamy dla Was bardzo proste przepisy, bo z agrestu można...
Awokado zawojowało nasze stoły i potrawy. Ten owoc o łagodnym smaku i kremowej konsystencji zjadamy pod postacią Guacamole, past do kanapek, a także dodajemy do warzywno-owocowych smoothie. Coraz częściej dowiadujemy się, że...
Witaminy są niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju każdego dziecka. Możemy je dostarczać wraz ze zrównoważoną dietą i poprzez suplementację. Pod koniec maja, z truskawkami, zaczyna się sezon na owoce i warzywa rosnące na polach, powoli dojrzewające...