Szpinakowe ciasteczka
Dodane przez danielaproszek
Składniki:
- 55 gramów mąki kukurydzianej
- 11 mąki ryżowej
- 50 gramów margaryny bezmlecznej
- 80 gramów szklanki wody
- 3 łyżki kleiku ryżowego
- 25 gramów szpinaku
Sposób przyrządzenia:
Uwielbiam ciasteczka i kocham szpinak, stąd też ten przepis podbił moje serce. Doskonały dla osób, które mają uczulenie na jajka oraz białko mleka krowiego. Polecam również osob, które nie jedzą mięsa. Makę mieszamy z margaryną. Klik rozpuszamy w wodzie ze szpinakiem, po czym dodajemy do mąki z margaryną. Zagnieciane ciasto wkładmy do woreczka i zostawiamy na 15 minut w zamrażalniku. Między czasie smarujemy blachę oliwą z oliwek. Ciasto z zamrażalnika dzielimy na małe kulki i pieczemy w rozgrzanym do 200*C piekarniku przez 15 minut. Smacznego!