Surówka z rzepy w trzech smakach
Opublikowany przez:
Mela134
2017-02-23 13:21:55
Rzepa choć ma wiele wartości odżywczych rzadko gości na naszych stołach. Może to z powodu swojego ostrego smaku i charakterystycznego zapachu nie każdy po nią sięga. Pamiętajmy jednak, że wzmacnia ona organizm jest tania i smaczna, a surówka z rzepy to nie jedyna forma jej jedzenia. W kuchni możemy wykorzystać nie tylko jej bulwy, ale także liście.
Surówka z rzepy@flikr.com/David Pusehouse
Surówka z rzepy, pora i czosnku
Składniki:
- biała rzepa
- duży por
- 3 ząbki czosnku
- łyżeczka soku z cytryny
- 4 łyżki gęstej śmietany
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie KROK PO KROKU:
- Rzepę obierz i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
- Pora drobniutko pokrój.
- Dodaj sok z cytryny i śmietanę.
- Surówkę wymieszaj i dopraw do smaku.
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora