Przepisy na babki - TOP 3 NAJLEPSZE
Opublikowany przez:
Ela91
Zapraszamy do wypróbowania ciast z naszej top listy - trzy najsmaczniejsze i najprostsze w wykonanu baby, nie tylko od święta! Wspaniale komponują się z gorącymi napojami, są szybkie w przygotowaniu i cieszą podniebienie. Specjalnie dla was mamy najlepsze przepisy na babki.
Autor zdjęcia/źródło: Przepisy na babki @ Pixabay
Do świąt wielkanocnych zostało niewiele czasu, a ciasta upiec trzeba... Już dziś warto zastanowić się nad wyborem babki świątecznej. Wybrane przez nas przepisy na babki są łatwe i sprawdzone - polecamy debiutantkom w pieczeniu! Czekoladowa, serowa, a może po prostu piaskowa? A może przygotujesz wszystkie trzy? Oczarujesz swoją rodzinę i wszystkich przybyłych gości. Niech będzie smacznie, kolorowo i różnorodnie! Nasze przepisy na babki są proste, szybkie i niezawodne. Spróbuj koniecznie!
Przepisy na babki:
1. Babka serowa
Składniki:
- 25 dag masła,
- 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków,
- 36 dag serka naturalnego kremowego ("Twój Smak"),
- 6 jajek,
- 2,5 łyżeczki cukru waniliowego,
- 3 szklanki mąki pszennej,
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- masło i bułka tarta do przygotowania foremki,
- cukier puder do posypania babki,
Sposób wykonania KROK PO KROKU:
- Miękkie masło zmiksować na gładki krem, dodawać stopniowo cukier i dalej miksować, aż powstanie puszysty, biały krem.
- Dodać serek kremowy w trzech turach i dalej miksować. Dodawać jajka i dalej miksować mikserem na najwyższych obrotach. Następnie dodać cukier waniliowy i krótko zmiksować.
- Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia (w trzech - czterech turach) i wymieszać drewnianą łyżką tylko do połączenia się składników.
- Ciasto przełożyć łyżką do przygotowanej formy. Piec przez 65 minut (do tzw. suchego patyczka) na drugiej półce od dołu w temperaturze 160 stopni C (bez wcześniejszego nagrzewania piekarnika i bez termoobiegu).
- Po upieczeniu od razu wyjąć z piekarnika, wystudzić w formie i posypać cukrem pudrem.
Przepisy na babki - smacznego! :)
Pokaż wszystkie artykuły tego autora